CRKVAVJERA I DUHOVNOST

MOSTAR Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima na Bilima

Obilježavanje 75. godišnjice Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima, fašizma, nacizma i komunizma upriličeno je 22. kolovoza u “Groblju mira” na Bilima kod Mostara, u organizaciji Hrvatskog narodnog sabora i Odjela za Drugi svjetski rat i poraće Glavnog vijeća HNS-a.

Svetu misu zadušnicu za sve stradale, kojoj je prethodio blagoslov središnjeg križa u Groblju mira, inače replika Vukovarskog križa, djelo kipara Ivana Bošnjaka kojeg je donirao Grad Vukovar, predvodio je fra Ivan Ševo.

Nazočili su predstavnici Crkve u Hrvata, visoki dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora, izaslanstvo Republike Hrvatske, predstavnici društvenog, kulturnog, političkog i gospodarskog života Bosne i Hercegovine.

Nazočnima se, nakon svete mise obratio fra Miljenko Stojić, povjerenik Komisije Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije BiH za Hrvatski martirologij u Mostarsko-duvanjskoj i Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji, koji je, među ostalim, prezentirao aktivnosti i radove koji se odvijaju u Groblju mira na Bilima.

Kako je izvijestio Ured za informiranje HNS-a, po završetku komemoracije za sve žrtve Drugog svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata, izaslanstva su položila vijence i svijeće svim žrtvama totalitarnih režima.

J.P., KT

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er