MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molitva na Veliki ponedjeljak

Benediktinac Anselm Gruen pripremio je i molitvu za Veliki ponedjeljak. Povucimo se u osamu, pročitajmo odlomak Svetoga Pisma i izrecimo srcem ovu molitvu:

Molitva na Veliki ponedjeljak

Milosrdni i dobri Bože, blagoslovi ovaj tjedan da bi on uistinu postao sveti tjedan za mene i za sve ljude koji ovaj tjedan svjesno doživljavaju, ali i za one koji više nemaju nikakva odnosa prema svetom događanju. Daj mi u ovome tjednu na nov se način susresti s tajnom muke tvoga Sina Isusa Krista. Daj mi osjetiti ljubav koju nam je tvoj Sin pokazao u svojoj muci, ali i ljubav koja se u muci tvoga Sina očitovala za nas.

Ti si tako ljubio svijet da si u naše ruke predao svoga Sina da bi On prožeo i ozdravio sve ponore naše mržnje i našega straha. Ozdravi mene i ozdravi naš svijet kojim danas, kao i tada, još uvijek vladaju moći kao kukavičluk i moć zloće. Liši te sile svake moći koja ljude čini bolesnima i svojom ljubavlju ispuni moje srce i čitav svijet.

Pošalji svoju praštajuću ljubav svim ljudima koji ne mogu oprostiti samima sebi i koji su još uvijek vezani mržnjom drugih. I tako daj da ovaj tjedan postane spasonosan za sve nas, da bi se Tvoje spasenje ukopalo sve dublje u ovaj svijet i preobrazilo ga.

To te molimo po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er