MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molitva koju je sv. Padre Pio molio Gospi svakog mjeseca, stavljajući se pod njezinu zaštitu

Sveti Pio iz Pietrelcine imao je duboku pobožnost prema Blaženoj Majci. Jednom je rekao: “Nastojmo, poput mnogih izabranih duša, slijediti ovu blagoslovljenu Majku, hodati uvijek blizu nje, ne slijedeći nijedan drugi put koji vodi u život, osim onoga kojim je kročila naša Majka.”

Osim što je često molio krunicu, Padre Pio je također imao običaj posvetiti se Djevici Mariji svake prve subote u mjesecu. To je vjerojatno bio odgovor na vizije u Fatimi, gdje je Djevica Marija poticala na molitvu i posvetu njezinom Bezgrješnom Srcu.

Ovdje je molitva koju je molio svakog mjeseca, stavljajući se pod njezinu zaštitu i obećavajući svoju ljubav i služenje Bogu.

O Marijo, Djevice najmoćnija i Majko milosrđa, Kraljice neba i Utočište grješnika, posvećujemo se tvome Bezgrješnom Srcu. Tebi posvećujemo svoje biće i cijeli svoj život; sve što imamo, sve što volimo, sve što jesmo. Tebi predajemo svoja tijela, svoja srca i naše duše; tebi dajemo naše domove, naše obitelji, našu zemlju.

Želimo da sve što je u nama i oko nas pripada tebi i da ima udjela u blagodatima tvog majčinskog blagoslova.

I da ovaj čin posvete bude uistinu učinkovit i trajan, obnavljamo danas pred tvojim nogama obećanja našega krštenja i naše prve svete pričesti.

Obvezujemo se da ćemo hrabro i u svakom trenutku ispovijedati istine naše svete vjere i živjeti kao katolici koji se valjano pokoravaju svim uputama Pape i biskupa u zajedništvu s njim.

Obvezujemo se obdržavati zapovijedi Božje i Njegove Crkve, osobito svetkovati dan Gospodnji. Isto tako se obvezujemo da ćemo utješne običaje kršćanske religije, a iznad svega svetu pričest, učiniti sastavnim dijelom našeg života, u mjeri u kojoj to budemo mogli učiniti.

Naposljetku, obećajemo ti, o slavna Majko Božja i preljubazna Majko svih, da ćemo se svim srcem posvetiti tvojoj službi, kako bismo požurili i osigurali, suverenošću tvoga Bezgrješnog Srca, dolazak Kraljevstva Presvetog.

Srce tvoga ljupkog Sina, u našim srcima i u srcima svih, u našoj zemlji i u cijelom svijetu, kako na nebu tako i na zemlji. Amen.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er