MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Najljepše molitve naših svetaca za Uskrs ispunjen blagoslovom i mirom

Od svetog Josipa Radnika i svetog Ante do sluge božjeg Josipa Langa donosimo najljepše molitve svetaca povodom najvećeg kršćanskog blagdana koje možete moliti i u krugu obitelji.

Sveti Josip Radnik – zaštitnik Hrvatske Mnogi crkveni redovi i družbe natječu se u štovanju i zazivanju sv. Josipa. Zazivaju ga kao zaštitnika duhovnog života, ali i kao velikog pomoćnika u vremenitim potrebama. Hrvatski Sabor u lipnju 1687. izabrao ga je za nebeskog zaštitnika Hrvatskog Kraljevstva. Molitve sv. Josipu

Molitva svetom Josipu za Domovinu

Sveti Josipe, glavaru svete Nazaretske Obitelji i čuvaru Crkve Božje, Tebi se kroz stoljeća Crkva u Hrvata utjecala kao svom

zaštitniku i Tvom je zagovoru preporučivala svoje obitelji i cijeli narod. Tebi povjeravamo sve obitelji hrvatskoga naroda,Tekst se nastavlja ispod oglasa

da dnevnom molitvom, nedjeljnom Euharistijom i poslušnošću volji Božjoj ispune svoje poslanje ljubavlju, slogom i mirom. U ovim teškim vremenima izmoli hrvatskom narodu i svim narodima zemlje mir u pravednosti i ljubavi! Zagovaraj nas pred Presvetim Srcem Isusovim da ostanemo vjerni Isusu Kristu i Katoličkoj crkvi, te prolazimo zemljom čineći dobro! Amen.

Sveti Ante: Zaštitnik siromašnih i potlačenih te općenito gladovanja

Sveti Ante je svetac kojeg ljudi zazivaju zbog tisuću raznih životnih potreba jer je poznat kao spremni pomoćnik u bilo kojoj ljudskoj nevolji. Smatra se, između ostalog, zaštitnikom siromašnih, potlačenih i gladovanja. Omiljeni je svetac u Hrvatskoj, a njemu se Hrvati najviše mole. Tisuće i tisuće vjernika svakog 13. lipnja okupljaju se u župama svetog Ante diljem zemlje kako bi proslavili blagdan tog sveca. Vjernici u Hrvatskoj svetog Antu slave na tri načina, jedan je slavljenje utoraka, drugi je nošenje njegove medaljice, sličice ili kipića, a treći je darivanje kruha svetog Antuna u korist siromaha. Čini se da je ta praksa danas najrašireniji način štovanja sv. Antuna. Postanak te prakse pripisuje se čudu po zagovoru Svetog Ante.Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molitva svetog Ante za siromašne

Gospodine Isuse, pogledaj svoju baštinu, koju si, da ne umre bez traga, želio potvrditi za svoju djecu svojom krvlju, i daj joj da s povjerenjem naviješta Tvoju riječ. Ne zapusti živote svojih siromaha koje si ti spasio i koji nemaju nikakve baštine, osim samoga Tebe. Podupri ih Gospodine, moću svoje palice, jer su to Tvoji siromasi. Vodi ih, ne zapusti ih, da ne bi bez Tebe ostavili pravi put, već radije ih vodi sve do konca, da bi, živeći u Tebi, svom uzoru, mogli dospjeti k Tebi svom cilju. Amen.

Sluga Božji Ante Antić: Uslišava molitve za dobivanje posla 

Jedan od omiljenih hrvatskih svetaca je i sluga Božji Ante Antić. Rodio se 1893. u Šepurinama na otoku Prviću, a bio je odgojitelj mladih franjevaca, sav se posvetio mladoj braći, za njih moli i žrtvuje se, jednostavno za njih živi.

Bio je predani ispovjednik i karitativni djelatnik. Najviše uslišava molitve za dobivanje posla. 

Molitva slugi Božjem Anti Antiću

Bože, Oče naš, izvore svakog dobra!

Sin nas je tvoj poučio da budemo savršeni i milosrdni po uzoru na tvoju dobrotu. U Duhu Svetom, ti si slugu svoga oca Antu Antića uzdigao do savršenog vršenja tvoje svete volje. Proslavi, Gospodine, Slugu svoga i na ovoj zemlji čašću sveca, a meni po njegovu zagovoru udijeli milost za koju te sad posebno molim…

Nadasve mi daruj svoje svjetlo i milost da poput oca Antića sve činim i trpim iz ljubavi prema tebi koji si sa svojim Sinom i Duhom Svetim izvor svakoga dobra i smirenja svih srdaca. Amen.

Sveti Leopold Bogdan Mandić: Uslišuje molitve za poboljšanje materijalne situacije

Među hrvatskim svecima ističe se i sveti Leopold Mandić (1866. – 1942.), koji prije svega uslišuje molitve za poboljšanje materijalne situacije i rješavanje dugova. Živio je tako jednostavno i skromno da su se mnogi iznenadili što je vrlo kratko nakon smrti proglašen blaženim i svetim. Na njemu su se ispunile Isusove riječi da je Otac Nebeski objavio “malenima” svoj božanski naum, jer Leopold je bio niskog rasta, slabašan i boležljiv. Za života otac Leopold nije mogao davati – barem ne izravno – svojim prijateljima materijalnu pomoć. Kao što nas podsjećaju njegove osobne stvari koje su sačuvane i izložene, on sam je bio revni sljedbenik ‘Gospe Siromaštine’. Sada više nije tako. Svetom Leopoldu obraćaju se za duhovne milosti, a često, možda još više za materijalna uslišanja. Važno je da se naši nebeski prijatelji ne uznemiruju samo za zdravlje i novac, zaboravljajući uzvišenije vrijednosti.

Molitva svetom Leopoldu za hrvatski narod

Gospodine Isuse Kriste, ti si ljubio svoj narod, svoju zemlju, jezik i običaje svojih ljudskih predaka.

Po tvom je primjeru sveti Leopold, služeći braći ljudima u drugoj zemlji, vjerno ljubio svoj hrvatski narod. I ja te, zajedno sa svetim Leopoldom Bogdanom, molim da narod kojemu pripadam raste i napreduje u miru i slozi s drugim narodima, da kolijevke ne budu prazne, da se ognjišta ne gase, da se svi prognani i izbjegli vrate svojim domovima, da za svakoga bude u domovini rada, kruha, pravde i sreće, te da živimo i umiremo u tvojoj milosti, pod zaštitom Majke Marije, vjerni Velikom Zavjetu svojih pradjedova.

Amen.

Blažena Ozana Kotorska: Uslišava molitve za povećanje mudrosti

Najpoznatija hrvatska blaženica Ozana Kotorska (1493. – 1565.) uslišava molitve za donošenje prave odluke, za povećanje mudrosti. Štovana je, osim u Hrvatskoj, i u Italiji, Francuskoj, Španjolskoj, Njemačkoj… Gotovo cijeli dan bio joj je prožet molitvom. Bila je služavka, a dok je mela i pospremala kuću, uzdizala je svoju dušu k Bogu, zahvaljivala mu i prikazivala svoj posao na mnoge nakane: za grešnike, bolesnike, umiruće, Svetog Oca, Crkvu. U 21. godini postaje redovnica dominikanskoga reda i dobiva ime Ozana.

Molitva blaženoj Ozani Kotorskoj

Obnovi, Gospodine, u našim srcima ljubav prema tvojoj muci, da po zagovoru i primjeru blažene Ozane, djevice i pokornice, postanemo dionici tvoje boli i slave. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova.

Amen. 

Blaženi Jakov Zadarski: Uslišuje molitve za pomirenje i štiti siromašne

Blaženi Jakov Zadarski rođen je u Zadru 1400., gdje je i postao članom zadarskog franjevačkog samostana. Uslišuje molitve za pomirenje među posvađanima te posebno štiti siromašne. Cijeli je život proveo u siromaštvu i poniznosti, posvetio se pomaganju potrebitima i gladnima, skupljao je za njih hranu i liječio ih, a vjeruje se da je činio i čuda ozdravljajući bolesne, što je kasnije sve sakupljeno u višegodišnjem postupku kanonizacije. Stekao je glas svetosti jer se prema ljudima ponašao blago i uvijek sućutno prema svima, bilo slabima, bilo moćnima. 

Molitva blaženom Jakovu Zadarskom za ljubav

Bože, ti si blaženoga Jakova pozvao na put savršene ljubavi da u ovom svijetu traži tvoje Kraljevstvo.

Po njegovu zagovoru i nas ojačaj da radosno napredujemo na putu ljubavi.

Po Gospodinu.

Blaženi Ivan Merz: Uslišava molitve za polaganje ispita i štiti kod sklapanja ugovora

Blaženi Ivan Merz bio je istaknuti katolički laik, primjer mladima i pokretač mnogih inicijativa u kojima su mladi imali svoje poslanje u Crkvi. Rodio se u Banjoj Luci 1896., gdje je maturirao. Najviše uslišava molitve za uspješno polaganje ispita, a dobar je zaštitnik i kod sklapanja ugovora. I sluga Božji Josip Lang bio je na glasu kao poseban zaštitnik siromašnih i potrebitih. Rodio se 1857. u selu Lepšić, blizu Ivanić Grada.

Molitva blaženom Ivanu Merzu

Svemogući vječni Bože, u Ivanu Merzu dao si nam divan uzor kršćanskih vrlina. Svojim svetim životom on nam je pokazao kako se uz pomoć Tvoje milosti i u laičkom staležu može postići svetost života. Pomozi nam da ohrabreni njegovom ljubavlju prema Kristu i Crkvi idemo putem svetosti i nasljedujemo njegovu apostolsku revnost u širenju Tvoga Kraljevstva. Po njegovu zagovoru udijeli mi posebnu milost za koju te sad molim, ako je to na korist mome vječnom spasenju, a Tebi na slavu. Po Kristu Gospodinu našemu.

Amen.

Sluga Božji Josip Lang: Na glasu kao poseban zaštitnik siromašnih i potrebitih

 Budućim svećenicima više je primjerom nego riječima u srca unosio ljubav prema svećeničkom zvanju, a to znači ljubav prema Kristu, otajstvu euharistije, Majci Božjoj, Crkvi i prema bližnjima. Odan je molitvi, srcem je usmjeren na Božju prisutnost, a ljubav su mu bili bližnji koji su trpjeli siromaštvo i druge nevolje.

Molitva slugi Božjem Josipu Langu

Gospodine, ti si dao milost svome sluzi Josipu Langu da se odlikuje ljubavlju prema Presvetoj euharistiji i pobožnosti prema tvojoj Prečistoj Majci. On je želio proslaviti tebe i pomažući siromasima svjedočiti tvoju ljubav.

Daj, Gospodine, da nam njegov život bude uzor i svjetlo, da ga nasljedujemo, a njega uzdigni na čast oltara da nam bude zagovornik na putu prema tebi. Amen.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er