MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molite ovaj moćni psalam kada ste preplavljeni tjeskobom

Zavapite Bogu i tražite njegovu pomoć da vrati mir u vaš život. Anksioznost ponekad može biti zastrašujući osjećaj, preplavljeni smo tjeskobom i često nas može paralizirati.

Možda nećemo moći ništa učiniti, a ponekad je malo toga što može vratiti naša srca i um u mirno stanje. Iako bismo trebali učiniti sve što možemo kako bismo eliminirali razne stresne situacije, trebali bismo pojačati svoje napore moleći Boga za pomoć. Kada to činimo, pomaže nam da se odreknemo dijela tjeskobe koju možda imamo, shvaćajući da svijet ne počiva na našim ramenima. Zapravo, svijet počiva na Božjim ramenima i možemo osjetiti određeno olakšanje u toj jednostavnoj činjenici.

Ispod je izvadak iz psalma 86 koji se može moliti u takvoj situaciji, vapeći Bogu za pomoć kada tjeskobe ovoga svijeta prijete da nas svladaju.

Prigni uho svoje, Gospodine, i usliši me, jer ja sam siromah i potlačen. Sačuvaj moj život, jer sam odan; čuvaj slugu svojega koji se uzda u tebe. Ti si moj Bog; Milostiv mi budi, Gospodine; Tebe zovem povazdan. Razveseli dušu sluge svojega; Tebi, Gospodine, uzdižem dušu svoju. Gospodine, dobar si i praštaš, milostiv prema svima koji te zazivaju. Gospodine, usliši moju molitvu; usliši moj vapaj za pomoć.

U dan nevolje svoje zazivam te, jer ćeš me uslišati. Hvalit ću te svim srcem svojim, slavit ću tvoje ime zauvijek, Gospodine, Bože moj. Tvoje milosrđe za mene je veliko; izbavio si me iz dubina carstva mrtvih. Oholice ustaju proti meni, Bože; rulja nasilnika radi mi o glavi a tebe nemaju pred očima. Ali ti si, Svemogući, Bog pun milosrđa i milosti, pun strpljivosti i bogat dobrotom i vjernošću. Obrati se k meni, budi mi milostiv; daj svoju snagu svome sluzi; spasi sina svoje sluškinje. Učini s menom čudo dobrote, da vide, koji mrze na me, i postide se, što si mi ti, Gospode, pomogao i utješio me!

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er