CRKVAUncategorizedVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Mladi talijanski svećenik s katoličkim edukacijskim YouTube kanalom postao viralan

Pandemija koronavirusa u svijetu je onemogućila različite susrete, ali vlč. Alberto Ravagnani pronašao je način kako da direktno dođe do mladih.

Kada je koronavirus stigao u Milano koji je ubrzo postao jedno od najpogođenijih talijanskih područja, 26-godišnji svećenik vlč. Alberto Ravagnani morao je odgoditi sve susrete s mladima, ali ih je odbio napustiti. Tada je pokrenuo YouTube kanal i rezultat je bio mnogo veći od očekivanog. Ne samo da je prešao granice svoje župe, nego je dosegnuo desetke tisuća mladih iz cijele Italije, javlja Nedjelja.ba.

O. Ravagnani zaređen je tek prije dvije godine, a već je učinio toliko toga – postigao je veli uspjeh u povezivanju i podučavanju mladih Talijana o katoličkoj duhovnosti. Fox News izvještava, a Aleteia prenosi kako u početku pandemije nije imao YouTube kanal, ali je uskoro svoju službu prenio i u taj format s nastojanjem da pruži bogato katoličko obrazovanje tinejdžerskim grupama koje on naziva svojom djecom.

Videozapisi koje objavljuje vlč. Alberto uređuju se u popularnom stilu, pri čemu voditelj prezentacije daje brze informacije s brzim presjecima i stvara komične ili dramatične izraze kako bi naglasio svoje poante. Neke od tema koje je obradio nose naslove: Što radi Duh Sveti?Križ Isusov: Umrijeti ili dati život?, a ima i video uradaka u kojima se bavi pitanjima kao što su vrijednosti molitve i sl. Dotiče se i moralnih i socijalnih tema, govori o nauku i vjeri, savjetuje i neke svakodnevne stvari poput toga da treba isključiti telefon sat vremena dnevno, govori o ljepoti i vrlini ručnih radova…

Seriji njegovih videozapisa porasla je popularnost i do sada ima više od 77.000 pratitelja i stotine tisuća pregleda na 33 dostupne lekcije. Kako je i sam mlad i zabavan, prate ga i neki koji ne razumiju talijanski jezik.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er