Uncategorized

Mi Hrvati. Novi klub navijača reprezentacije Hrvatske osnovan na godišnjicu Oluje

U Kninu je na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja službeno osnovana nova navijačka skupina hrvatske nogometne reprezentacije – Klub navijača Mi Hrvati, koji ima podršku HNS-a. Na Skupštini je bio Boris Durlen, izaslanik Davora Šukera i Marijana Kustića. Mi Hrvati djelovat će u sklopu Hrvatskog nogometnog veleposlanstva (Croatian Fans Embassy), platforme napravljene po uzoru na UEFA-in projekt da svaka zemlja ima krovnu organizaciju pristaša nacionalne vrste.

Stipe Drmić, psihijatar iz KB Dubrava, predsjednik je udruge Mi Hrvati, a Željko Bulić predsjednik Izvršnog odbora koji broji devet članova. Mirko Bebek iz Beča prvi je čovjek Skupštine. Upravo je Bulić ključan jer on je službeni časnik za navijače HNS-a i jedan od ljudi koji su odlučili započeti zasebnu priču neovisno od Uvijek vjernih.

– Bila su tri prijedloga imena, osim Mi Hrvati još i Vatreni te Vatrene brigade, što je ime neformalne navijačke skupine iz Njemačke koja nam se pridružila. Kako bismo bili službena udruga HNS-a, morali bismo potpisati ugovor, ali i ovako imamo jaku potporu Saveza – kazao nam je Bulić.

Tako ovog časa postoje tri, a možda i četiri navijačke organizacije vezane za reprezentaciju. Stari Klub navijača Uvijek vjerni, novija Udruga navijača Uvijek vjerni koja je bila nositelj atmosfere na tribinama u proteklim kvalifikacijama za Euro u okviru koje je tada djelovao i Bulić, a pitanje je kakav status ima Budi ponosan, postoji li još barem na papiru ili više ne.

image

– Htjeli smo da Udruga Uvijek vjerni, u kojoj smo bili nešto više od pola godine, promijeni statut, da radi na potpuno drugačiji i transparentan način, ali to se nije dogodilo i povjerenici su odlučili da osnujemo nešto potpuno novo, što nema nikakve veze s Uvijek vjernima, ni jednima, niti drugima. HNS je to pozdravio. Nama je prešlo 94 posto povjerenika – ističe Bulić.

CFE (Croatian Fans Embassy) ima tri koncepta. Osim kluba navijača Mi Hrvati, to su mobilna navijačka potpora koja uključuje prezentacijsko vozilo u gradovima u kojima će igrati Vatreni te, što je posebno bitno, loyalti program. Kako su priznati od HNS-a, upravo će se preko njih prodavati ulaznice.VEZANE VIJESTI

– U dogovoru s HNS-om za svaku utakmicu rezervirat ćemo 500 do 2000 ulaznica, koliko točno tek ćemo riješiti, za navijače koji ne moraju biti naši članovi, a bili su na najviše susreta reprezentacije od Svjetskog prvenstva u Brazilu. Tako se radilo i za Euro 2020. i to će ostati. Oni će imati pravo prvenstva kod kupnje. Nakon toga ćemo ponuditi dodatan kontingent za naše članove. Na taj način pokazujemo širinu.

Imaju vijeća za Njemačku, Austriju. Švicarsku i BiH.

– Osnovali smo Časni sud i Visoki časni sud. Tko bude zviždao suparničkoj himni, a kamoli pravio incidente, bit će prijavljen, moguće kazne su od opomene do isključenja iz Kluba. Mi smo navijači koji žele biti veleposlanici svoje zemlje, a ne oni koji rade nerede.

Već su obavili neslužbena sastanke s navijačkim udrugama klubova.

– Moj je san da budemo jedinstveni i da jednog dana napravimo dan navijačkih udruga. Mi nismo plaćenici HNS-a, od njega ne dobivamo nikakav novac niti ga tražimo. Financirano se od članarima. Jedino u čemu će HNS pomoći je vezano za koreografiju – naglašava Bulić.

Uskoro će Liga nacija, tribine će zjapiti prazne. Međutim…

– Idemo u Porto, bit će nas pun avion koji smo rezervirali iz Beča. Prema trenutačnim informacijama susret s Portugalom igrat će se bez gledatelja, ali svejedno ćemo biti tamo, pripremamo neviđenu koreografiju s kojom ćemo na ulici ispratiti našu momčad na stadion. U Parizu bi na susretu s Francuskom moglo biti pet tisuća gledatelja. Takvu smo dobili informaciju, ali još ne znamo hoće li se raditi samo o Francuzima ili ćemo i mi dobiti nešto karata. Dakle, bit ćemo uz reprezentaciju. Očekujemo da će se u studenom s Portugalom igrati s navijačima, i to će biti u Splitu – konstatirao je Bulić.

www.medjugorje-news.com/sportske novosti

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er