CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Krik poljskog nadbiskupa katolicima. Podmukla ideja je izašla na vidjelo

U propovijedi 24. veljače Marek Jedraszewski, krakovskog nadbiskupa, koji je sugerirao vjernicima da „veliko resetiranje“ može uspjeti isključivo i samo u Kristu.

Engleska riječ “reset” trenutno je vrlo moderna. Također se dobro slaže s korizmom, jer opisuje iskustvo naroda Ninive  (Jona 3: 1-10), rekao je kardinal. Narod Ninive vjerovao je Joni proroku i proglasio veliki post. Bog je odgovorio kolektivnim “resetiranjem” ljudi i promjenom svog izvornog plana za grad koji je bio uništenje, riječ je nadbiskupa.

Suprotno tome, „Veliko resetiranje“ koje je razvio Klaus Schwab predviđa „obnovljeno i poboljšano“ čovječanstvo bez pozivanja na religiju. Socijalna i ekonomska pitanja poput klimatskih promjena, LGBT ideologije i brige za izbjeglice u središtu su njegovih ideja o boljem svijetu, u kojem se svako razmišljanje o istinskom biću, ljudima odbacuje kao besmisleno i suvišno. „Kako možete razgovarati o novoj osobi i novom svijetu bez pozivanja na Boga?“, pitao je vjernike.

U knjizi osnivača i predsjedatelja “Svjetskog ekonomskog foruma” nedostajale su osnove, kao i jasne ideje. Dio je to kaosa suvremenog zapadnog svijeta, “manifestacija nihilističkog sekularizma i izravan put do dekristijanizacije društva”, upozorio je Jedraszewski.

Zatim se prisjetio poruke koju je papa Ivan Pavao II uvijek objavljivao: „Otvorite vrata Kristu!“ Krist je ključ s kojim se može razumjeti čovjekovo biće. On čini vidljivim dostojanstvo čovjeka, koje mu pripada kao Božjem djetetu. Stoga se u Kristu mora dogoditi velika obnova i preustroj života, rekao je nadbiskup. (kath.net)

Ako pažljivo pročitamo riječi nadbiskupa Mareka možemo uočiti da on upozorava da veliko resetiranje koje se spominje gura svijet u obnovu, odnosno u uskrsnuće nekog novog svijeta ali  bez Boga sa svim oblicima neke prividne humanosti, zbog čega katolici moraju biti jako oprezni. Jer,  to neodoljivo  podsjeća na proročanstvo američkog nadbiskupa Fultona Sheena koji je 1950. upozorio na razdoblje Antikrista koje će izgledati upravo tako, kao veliki reset, eksplozija ljubavi, humanosti, mira i sigurnosti u koji sad guraju svijet samo bez ključne istine – Boga! bez kojeg nema promjene.

Fulton Sheen tako je upozorio djecu Božju da na vrijeme detektiraju razdoblje Antikrista rekavši:

Nigdje u Svetom pismu đavla ne nalazimo opisana kao klauna. Štoviše, opisan je kao anđeo koji je pao s neba, kao „knez ovoga svijeta“ čiji je cilj uvjeriti da ne postoji vječni život. Njegova je logika jednostavna: ako nema raja, nema ni pakla; ako nema pakla, onda nema ni grijeha; ako nema grijeha, onda nema ni sudca, a ako nema suda, onda je zlo dobro, a dobro je zlo. A kako će mu uspjeti uvjeriti nas u svoju religiju? Rusko pretkomunističko uvjerenje je da će se on prerušiti u velikog humanitarca; govorit će o miru, napretku i obilju, ne kao sredstvu koje nas vodi k Bogu, nego kao ciljevima samima u sebi… riječ je nadbiskupa Mareka.

…Treće iskušenje u kojemu je sotona tražio od Krista da mu se klanja i onda će sva zemaljska kraljevstva biti njegova, postat će napast da imamo novu religiju, bez križa, liturgije, bez budućega svijeta, religiju da se uništi religija ili politiku koja je religija – ona koja daje Cezaru i ono što je Božje.

Usred sve njegove ljubavi za čovječanstvo i njegova prividnog govora o slobodi i jednakosti, postojat će velika tajna koju on nikomu ne će reći: on ne vjeruje u Boga. Budući da će njegova religija biti bratstvo bez Božjeg očinstva, on želi zavesti čak i izabrane.

Ustanovio je protucrkvu koja će biti majmunsko oponašanje Crkve, jer je on, đavao, Božji majmun. Imat će sva obilježja i oznake Crkve, ali u obrnutom smislu i ispražnjene od svojeg božanskog sadržaja. Bit će to mistično tijelo antikristovo koje će u svim izvanjskim stvarima sličiti mističnomu Tijelu Kristovu…

(Nadbiskup Fulton J. Sheen, Communism and the Conscience of the West, Bobbs-Merrill Company, Indianapolis, 1948., str. 24-25)

Via
medjugorje-news.com
Izvor
dnevno.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er