VJERA I DUHOVNOST

Koliko traje uskrsno vrijeme?

Uskrsno vrijeme traje 50 dana, a završava na blagdan Duhova.

Uskrs na mnogo različitih načina nadilazi vrijeme korizme. Uskrs je punih 10 dana duži od korizme, dajući kršćanima 50 dana da uživaju u slavi uskrsnuća Isusa Krista, piše Aleteia.

Zanimljivo je kako su kršćani stvorili sezonu Uskrsa na temelju broja dana koji su vodili do židovskog blagdana Duhova. To je zato što su apostoli primili dar Duha Svetoga na taj židovski blagdan, kao što se pripovijeda u Djelima apostolskim: “Kad dođe dan Pedesetnice, svi bijahu zajedno na jednom mjestu” (Djela 2,1).

Pedesetnica se u Bibliji identificira kao završetak židovskog praznika žetve. Levitski zakonik objašnjava kako se treba računati slavlje ovog blagdana: “I računaj od sutradan poslije subote, od dana kad si donio snop žrtve prikaznice; sedam punih tjedana neka budu, računajući pedeset dana do sutradan nakon sedme subote; tada ćete prinijeti Jahvi žrtvu od novog žita” (Levitski zakonik 23:15-16).

Kao rezultat toga, blagdan Duhova za kršćane se održava 50 dana nakon uskrsne nedjelje i označava završetak uskrsne sezone.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er