NAJAVEVIJESTIZANIMLJIVOSTI

KOGA TRAŽITE? – Nova knjiga fra Gorana Azinovića

Koga tražite?, pored Svjetla života, druga je knjiga fra Gorana Azinovića nastala kao skup kolumni koje mladi franjevac piše za portal Hrvatske katoličke mreže.

Tekstovi sabrani u ovom djelu na Hrvatskoj katoličkoj mreži izlaze svakog ponedjeljka od 19. rujna 2022. godine. Osim njih, čitatelji će u knjizi pronaći i 12 nadahnutih tekstova koje je fra Goran pisao za emisiju Živo vrelo Radiopostaje Mir Međugorje, a djelo završava prekrasnim Hvalospjevom miru. Posebnu zahvalu potrebno je uputiti gospođi Diani Tikvić, urednici na Hrvatskoj katoličkoj mreži, kao i njezinim kolegama na odličnoj suradnji i iznimnoj susretljivosti svih ovih godina.

Zahvaljujući zanimljivim tekstovima, čitatelji će, pored duhovnih i svjetovnih velikana Karla Boromejskog, Terezije Avilske, Tomasa Mertona, upoznati i manje poznate ljude različitih profesija, ali sličnih uvjerenja poput fra Rufina Šilića, Fritza Kahna, Andija Erege i drugih. Teme koje su zaokupljale hercegovačkog svećenika na službi u Zürichu su: križ, tajne, život, Isus Krist, oprost, euharistija, sloboda, ali brojne i druge kojima pokušava dati odgovore na pitanje koga tražite? Naslovnicu krasi slika Giotta di Bondonea, a predgovor je pisala lektorica Ana Zubac, dok je za grafičku obradu zadužen Danijel Leko. Recenzenti knjige su fra Luka Ćorić, teolog Ante Jelavić i profesorica Ivana Pervan. 

Recenzirajući knjigu, profesorica Pervan je, između ostalog, kazala: „Misli ovog mladog franjevca predstavljaju neiscrpnu riznicu znanja, duhovnosti i kreativnosti koju treba otkrivati i upoznavati. On nam dokazuje da Božja Riječ može biti poučna, inspirativna i zanimljiva. Priče su snažne i diraju u dušu svakog čitatelja dok ga istovremeno pozivaju na razmišljanje.“

Govoreći o knjizi, teolog Jelavić ističe kako fra Goran majstorski prikazuje unutarnju borbu koju mnogi mladi ljudi prolaze u svijetu koji ih potiče na uspjeh po svaku cijenu, a rijetko nudi smjernice za unutarnji mir. Fra Goranove priče potiču na razmišljanje o pravim vrijednostima u životu. Fra Luka Ćorić knjigu ocjenjuje kao poziv na duhovno buđenje, naglasivši da autor čitatelje usmjerava prema izvoru istinske ljubavi i mira te podsjeća da je čovjekova težnja za smislom duboko ukorijenjena u čežnji za Bogom.

Knjiga Koga tražite? izašla je u nakladi Franjevačkog muzeja i galerije Široki Brijeg, a nakladnik je fra Ivan Marić. Djelo je tiskano u širokobriješkoj tiskari Suton, a može se kupiti u Udruzi sveti Josip Radnik u Čitluku. Osim u pisanom izdanju, ljubitelji lijepe riječi knjigu Koga tražite? moći će pronaći i u e-izdanju na stranicama HRdemosa koje uređuje Vjekoslav Vučić.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er