CRKVAVIJESTI

Katoličke crkve u Austriji ostaju otvorene unatoč prijetnjama

Katoličke crkve u Austriji planiraju ostati otvorene unatoč općoj prijetnji kršćanskim crkvama. Policija je u Beču, glavnom gradu Austrije, priopćila da je Uprava za javnu sigurnost te zemlje dobila naznake da je u gradu planiran napad s “islamističkim motivom”.

Bečka policija priopćila je u srijedu da je pojačala patrole na mjestima bogoslužja kao uobičajenu “preventivnu mjeru”. “Primijetit ćete da je trenutno veći broj policijskih snaga u patroli s posebnom opremom”, objavila je bečka policija na Twitteru. “Razlog je nespecifična prijetnja napadom na crkve.” No, glasnogovornik Bečke nadbiskupije rekao je za Associated Press da se čini da katoličke crkve nisu glavna meta. “Čini se da nismo primarno pogođeni”, rekao je Michael Prüller.

“Iako nas je policija obavijestila o općoj prijetnji, također nam je rečeno da za katolike nema neposredne opasnosti.” Nadbiskupija je “odlučila držati crkve otvorenima za javnost i slaviti sve crkvene službe prema planu za sada.” Associated Press je izvijestio da je katedrala svetog Stjepana, koja se nalazi u središtu Beča, u srijedu bila prepuna vjernika i turista.

Ako postoji konkretna opasnost za stanovništvo na određenoj lokaciji, bečka policija će odmah izdati upozorenje “svim dostupnim kanalima”, priopćila je policija. Lokalni mediji izvijestili su da bi sirijska kršćanska zajednica mogla biti glavna meta mogućeg napada u Austriji. AP je istaknuo da je 2020. godine muškarac koji se pokušao pridružiti skupini Islamska država divljao po Beču naoružan automatskom puškom i lažnim prslukom s eksplozivom. Ubio je četvero ljudi prije nego što ga je ubila policija, prenosi Aleteia.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er