VJERA I DUHOVNOST

Kakva će biti naša smrt? Takva kakav bude naš život na zemlji

Najvažniji dan našega života tu na zemlji – najvažniji trenutak našeg života na zemlji – koji je to? Smrt. O tome je riječ. Kakav će to biti sretni trenutak kada se s Isusom susretnemo licem u lice. Smrt. O tome je riječ.

Kakav će to biti sretni trenutak kada se s Isusom susretnemo licem u lice. Sa Uskrslim Gospodinom, sa ljubavlju i milosrđem samim. Bit će to radosni trenutak za onih koji budu zreli u ljubavi.

Moji dragi, ovdje sa ovoga mjesta do nas je govorio inžinjer Antoni Zięba. Umro je 3.5. (2018.), na blagdan Majke Božje (u Poljskoj).

Kad je bio ovdje prije dvije godine (govorio je) …“ja se pripremam na smrt. I bit će to najljepši dan u mojem životu.”  Bolovao je od raka. Posljednji mjeseci i dani njegova života bili su u velikom trpljenju, ali on je u tom trpljenju bio radostan. On je tješio one koji su mu dolazili.

Jer smrt to je susret sa Uskrslim Gospodinom.

Kad sam ga vidio zadnji put, prije dvije godine, na početku listopada bio je hod za život u Krakowu, i tada mi je ispričao priču o svom djedu.

Kad je njegov otac umro imao je oko 90 godina, bio je vrlo spreman… Hodao je, radio, a dan prije svoje smrti dolazi do svoje žene i govori:

  • “… ja ću ti za tjedan dana umrijeti.”
  •   “Ma što ti pričaš?” 
  • “Pozovi svu rodbinu, treba napraviti ručak i da se sa svima susretnem”

I došla je rodbina, sva djeca, rodbina, unuci. Ali on je rano ujutro pješke sam pošao do crkve. Oko tri kilometra. Otišao je na ispovijed, bio na misi, primio Gospodina Isusa u pričesti, sam se vratio, elegantno obučen, jeli su lijepo ručak, razgovarali, a onda je rekao:

  • “Sada se želim sa svakim od vas osobno susresti i izmiriti se.”

I susreo je svu djecu, cijelu rodbinu ponaosob u svojoj sobici, a onda, kaže:

  • “Sada vi pijte kavu, a ja ću otpočinuti.”

I pošao je na počinak. Oni su pili kavu, čaj, jeli, i kad je prošao sat vremena govore, idemo vidjeti što je s našim djedom. I dođu do djeda, a on je već bio na drugoj strani. Umro.

To je nevjerojatna smrt, to je dar, on je bio pripreman, čovjek duboke vjere i molitve. A kakva će biti naša smrt? Takva će biti naša smrt kakav bude naš život.

Izvor o. Mieczysław Piotrowski, youtube/ magnifikat.hr

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er