CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Kako otkriti jesu li u nama tajni grijesi

TAJNI GRIJESI Kad kršćanin izgubi glad za Riječju i za pobjedonosnim životom, tad sotona u srce donosi mnoštvo tajnih grijeha koje vidi jedino Bog, kao što su pakost, sebičnost, mržnja, gorčina, zavist, zle misli, ponos, neljubaznost i drugi grijesi. To su stvari koje onečišćuju čovjeka, rekao je Isus (Mt 15,18).


To je stanje duhovnog srca koje ljudi ne mogu vidjeti. Nije li to jako slično problemu fizičkog srca? Bol srca tog čovjeka nije vidljiva oku drugih ljudi. Čini se da je čovjek dobro. Međutim, on poznaje bol u svome srcu zato što su u srcu grijesi. Kad bol postane oštra te čovjek dobije ozbiljan infarkt, tada to i drugi znaju jer ga to čini bolesnim čovjekom.

Tako je to i s kršćaninom koji je ravnodušan prema Gospodinu i izgubio je prvu ljubav. On zna da je nestala glad za Riječju Božjom i molitvom.

U toj točki sotona koristi svoju priliku da donese povrijeđene osjećaje, ljubomoru, zavist, ponos … To je stanje duhovnog srca. Ti tajni grijesi ne očituju se drugima dok ne puste korijen i počnu nicati kroz teške riječi i pogrešne postupke … Tada ti grijesi postaju vidljivi drugima.Mnogi koji su izgubili svoju prvu ljubav mogu nastaviti zadovoljno živjeti nekakvim životom i biti aktivni u crkvi te čitati Riječ, ali ravnodušni su. Žele svjedočiti za Gospodina, ali njihovo svjedočanstvo ne dotiče srce slušatelja jer pomazanje Duha Božjeg nije nazočno. Žalost, obeshrabrenje i tama često se nadviju nad život iz kojega je nestala prva ljubav i strune srca nisu usklađene s Bogom.

www.medjugorje-news.com/

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er