VJERA I DUHOVNOST

Kako nas Isus gleda svaki put kad pogledamo raspelo?

Često kad gledamo raspelo, zamišljamo sebe u podnožju križa, gledajući u beživotno tijelo našega Spasitelja. Međutim, prikaz Isusa na raspelu također bi trebao podsjetiti u naša srca na stvarnost da nam Isus uzvraća pogled.

Benedikt XVI. istaknuo je ovu stvarnost u Angleus poruci iz 2007. godine.

Promatrajući Raspetoga očima vjere možemo duboko razumjeti što je grijeh, koliko je tragična njegova težina, au isto vrijeme kolika je Gospodinova moć praštanja i milosrđa. U ove korizmene dane ne udaljimo svoja srca od ovog otajstva duboke ljudskosti i uzvišene duhovnosti. Gledajući Krista, osjećamo se u isto vrijeme da nas on gleda. On koga smo proboli svojim pogreškama ne umara se izlijevati na svijet neiscrpnu bujicu milosrdne ljubavi.

Ponekad može biti primamljivo zaboraviti da je Isus živ i da je prisutan ne samo u svijetu, već i u našem osobnom životu. On je tu, s nama, uz nas. Isus nas gleda s velikom nježnošću i ljubavlju, bez obzira koliko smo puta pogriješili. Sljedeći put kad pogledate raspelo, dopustite sebi da osjetite kako Isusova ljubav teče s križa u vaše srce.

Aleteia

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er