VJERA I DUHOVNOST

Kako molitva treba animirati svaki trenutak našeg dana

Ponekad kršćani misle da molitva mora biti nešto glasno i da se temelji na riječima koje su zapisane. U tom smislu, za neke kršćane molitva se događa samo nedjeljom ujutro kada idu u crkvu. Međutim, molitva je puno više od recitiranja niza određenih molitvi. To bi trebalo biti dio našeg bića.

Katekizam Katoličke Crkve objašnjava ovaj koncept u svom dijelu o molitvi: Molitva je život novog srca. Trebalo bi nas animirati u svakom trenutku. Ali skloni smo zaboraviti njega koji je naš život i naše sve. Zbog toga oci duhovnog života u Deuteronomskoj i proročkoj tradiciji inzistiraju na tome da je molitva sjećanje na Boga često probuđeno sjećanjem srca “Moramo se sjećati Boga češće nego što udahnemo.” KKC 2697

U tom smislu molitva uključuje svaki put kada uopće pomislimo na Boga. Molitva svakako uključuje učenje riječi napamet ili prisustvovanje misi, ali također treba uključivati jednostavnu misao o Bogu, razmišljanje i ljubav prema našem Stvoritelju. Iako se ova vrsta molitve može stalno javljati, također trebamo odvojiti određeno vrijeme za molitvu, kao što nas katekizam podsjeća: „Ali ne možemo moliti ‘u svako doba’ ako ne molimo u određeno vrijeme, svjesno želeći. posebna vremena kršćanske molitve, kako u intenzitetu tako iu trajanju” (KKC 2697).

Dok ispitujemo vlastiti molitveni život, trebali bismo uzeti u obzir koliko razmišljamo o Bogu tijekom dana, ali i određena vremena kada zastanemo da se pomolimo Bogu.

Aleteia.org

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er