CRKVAOBITELJOSTALOVJERA I DUHOVNOST

Kada je idealan trenutak za molitvu

Kako možemo pronaći trenutak za molitvu u kaotičnom životu?

“Uvijek se radujte! Bez prestanka se molite! U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu.” (1. Solunjanima 5, 16 – 5, 18), poručio je sv. Pavao Solunjanima. Ali kako to učiniti?

Isus nam u Luki 18 govori da uvijek trebamo moliti. To prvo možemo učiniti tako što ćemo se obratiti Gospodinu koji prebiva u našem srcu jer nam tamo Gospodin nudi pomoć da pobijedimo bilo koja iskušenja s kojima se možemo susresti.

Kad nas pritisne težina života, sjetimo se da nas čeka Onaj koji nas ljubi. Kad smo bijesni zbog nečijih zlonamjernih primjedbi, od Gospodina tražimo da naše srce postane krotko i ponizno kao što je Njegovo srce. Kad se osjećamo obeshrabreni jer smo podlegli hvalisanju ili laganju, obratimo se Gospodinu i sjetimo se da će nam On oprostiti, donosi Aleteia.

Ali nađimo i vremena za iskreni razgovor s Bogom i uđemo u naviku svakodnevne molitve. Za početak, trebali bismo razmotriti pitanje: koji je najbolji trenutak za molitvu?

Sedam koraka za molitvu:

  • Izaberite mirno mjesto i vrijeme kad vas neće uznemiravati: “Ali kad molite, uđite u svoju sobu, zatvorite vrata i molite se svome Ocu, koji je nevidljiv” (Mt 6, 6). Sam Isus se povukao na izolirano mjesto kako bi se molio noću.
  • Izgovorite svoju molitvu rano ujutro i ona će vas osvjetljivati cijeli dan.
  • Pripremite se unaprijed (noć prije) meditirajući nad odlomkom iz Svetog pisma ili nad knjigom kršćanskog autora.
  • Čak i ako imate kratko vrijeme za molitvu, gledajte na to kao na najvažniji dio dana: to je vrijeme kada Boga možete ljubiti svim srcem i snagom. Nije li to ono što nam govori prva zapovijed?
  • Dok započinjete svoju molitvu, imajte na umu da se Gospodin raduje jer ste odvojili vrijeme za njega.
  • Ne zaustavljajte se dok ne budete gotovi: Bog je dotaknut takvom predanošću.
  • Možete čak i produžiti vrijeme za molitve vikendom i praznicima.

Moramo priznati da danas držanje ove svakodnevne molitvene rutine može biti herojski podvig. Ali morate shvatiti da je molitva zapravo nešto vitalno i dostupno svakome od nas.

www.medjugorje-news.com/hkm.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er