BiHHERCEGOVINAVIJESTI

IZBORI U BiH 87 stranaka sudjeluje na lokalnim izborima

Odbijene su prijave za sudjelovanja na izborima za 16 neovisnih kandidata jer ne ispunjavaju zakonom propisane uvjete.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je na hitnoj sjednici u subotu nakon isteka roka za otklanjanje nedostataka u prijavi, ovjerila prijave za 87 političkih stranaka za sudjelovanje na lokalnim izborima zakazanim za 15. studenog za one izborne jedinice za koje ispunjavaju zakonom propisane uvjete.

Među ovjerenim političkim strankama je i pet političkih stranaka koje su dostavile nove nazive koji će se koristiti u izborne svrhe i jedna politička stranka koja je dostavila pravosnažno rješenje o registraciji stranke iz sudskog registra.

Preostale ovjerene političke stranke su u cijelosti ili djelomično dostavile nedostajući broj validnih potpisa podrške birača, priopćeno je iz Ureda za informiranje Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Odbijena je prijava za sudjelovanje na izborima političke stranke Napredna Srpska-NS jer u ostavljenom roku nije otklonila nedostatak, odnosno nije dostavila novi naziv političke stranke koji bi se koristio u izborne svrhe.

Nakon otklanjanja nedostataka danas je SIP BiH ovjerila prijave za sudjelovanje na lokalnim izborima 2020. godine za 81 neovisnog kandidata, kao i četiri neovisna kandidata pripadnika nacionalnih manjina.

Odbijene su prijave za sudjelovanja na izborima za 16 neovisnih kandidata jer ne ispunjavaju zakonom propisane uvjete.

www.medjugorje-news.com/bljesak.info

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er