BiHHERCEGOVINAVIJESTI

HNS odbacio odluku da se odvojeno održe izbori u Mostaru: To je neprihvatljivo i diskriminirajuće

“Grad Mostar ne smije biti žrtva nelegalnog i nelegitimnog SIP-a koji svojim nezakonitim djelovanjem otvoreno diskriminira žitelje ovog grada, pokušavajući od Mostara napraviti grad slučaj”, ističu iz HNS-a.

rvatski narodni sabor (HNS) Bosne i Hercegovine odbacuje Odluku Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH o izdvojenom održavanju lokalnih izbora u gradu Mostaru 20. prosinca 2020. godine, koja je po njihovim riječima neprihvatljiva i diskriminirajuća.

“Navedena odluka, koja dolazi u svjetlu socio-ekonomskih, zdravstvenih i političkih izazova, ciljano ugrožava stabilizirajuće iskorake obuhvaćene Sporazumima o izborima u Mostaru, koji su potpisani s potporom međunarodnih partnera – predstavnika SAD-a, Europske unije, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske te Ureda visokog predstavnika i OSCE Misije u BiH.

Sastavni dio Sporazuma obuhvaća održavanje lokalnih izbora u Mostaru zajedno s lokalnim izborima u BiH 2020. godine”, priopćeno je iz Ureda za informiranje HNS-a. Po njihovim riječima, produbljivanje izborne nejednakosti, vršenje opstrukcije napretka te kršenje zakonskih procedura koje, kako kažu, SIP BiH kontinuirano demonstrira, nedvojbeno ukazuje na rastuću eroziju demokratskih standarda te na planirani nastavak razaranja europskoga puta Bosne i Hercegovine.

“Grad Mostar ne smije biti žrtva nelegalnog i nelegitimnog SIP-a koji svojim nezakonitim djelovanjem otvoreno diskriminira žitelje ovog grada, pokušavajući od Mostara napraviti grad slučaj”, ističu iz HNS-a. Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine reafirmira apsolutnu posvećenost najvišim europskim standardima te izgradnji suvremenoga društva koje prepoznaje, štiti i uvažava zakonske okvire te jednakost i prioritete žitelja BiH, stoji u priopćenju.

www.medjugorje-news.com/vecernji.ba

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er