BiHCRKVAHERCEGOVINAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Hercegovački framaši i trećoredci donirali EKG bolnici u Mostaru

Članovi Franjevačke mladeži i Franjevačkog svjetovnog reda u Hercegovini 17. lipnja uručili su predstavnicima SKB Mostar donacije prikupljene za vrijeme humanitarne akcije koja je trajala od ožujka do lipnja.

U ovo neobično razdoblje pandemije svako djelo solidarnosti itekako je dobrodošlo. Među dobročiniteljima su i članovi Franjevačke mladeži (Frame) i Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) u Hercegovini koji su odlučili prikupljena sredstva iz svoje godišnje humanitarne akcije darovati odjelima ginekologije i pedijatrije Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Kako navode na svojim službenim stranicama, humanitarna akcija se inače održava za vrijeme korizme, no uslijed pandemije koronavirusa, produžena je do lipnja. Uz pripadnike trećeg franjevačkog reda, u akciji su sudjelovali i ostali župljani te je od prikupljenog iznosa kupljen novi 12-kanalni EKG aparat za odjel pedijatrije kao i posteljina i spavaćice za odjel ginekologije.

Predstavnici Frame i OFS-a EKG su uručili predstojnici klinike Vesni Brkić te dr. Jerku Brzici i glavnoj sestri pedijatrijskog odjela Marini Pandži, poručivši kako se nadaju da će donacije pomoći u radu oba odjela te da će bar malo olakšati rad djelatnicima u ovim zahtjevnim vremenima.

www.medjugorje-news.com/hkm.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er