BiHSVIJETVIJESTI

Građani BiH i dalje neće moći u EU, a tako će ostati do rujna

Europska unija revidira danas spisak zemalja čiji građani mogu slobodno ući u zemlje članice unije. Kako prenosi Reuters, poznat je nacrt novog spiska na kojem opet nema Bosne i Hercegovine.

Novu listu čini samo 11 zemalja, a ona će biti službena do četvrtka poslijepodne. Na spisku su Australija, Kanada, Gruzija, Japan, Maroko, Novi Zeland, Ruanda, Južna Koreja, Tunis i Urugvaj. Također, Kina je na listi s tim da je uvjetovna istom odlukom za državljane EU, prenosi Reuters.

S obzirom na pogoršanje situacije u Alžiru, ova zemlja je uklonjena sa aktualnog spiska koji je usvojen sredinom srpnja. Također, pored činjenice da nema Bosne i Hercegovine, na spisak nisu vraćene ni Srbije ni Crna Gora.

Ono što je novost jeste da Europska unija vjerovatno neće opet revidirati spisak sve do početka septembra iako se isprva planiralo da se on objavljiva svakih 14 dana. Uzrok ove odluke su godišnji odmori u institucijama EU.

Kako se navodi, ostaje mogućnost da neke zemlje budu uklonjene sa spiska i tijekom kolovoza pod uvjetom da se registrira radikalno pogoršanje stanja.

Lista nije obaveza država članica jer zemlje poput Italije i Belgije nisu otvorile granice za spomenute države sa spiska, dok Hrvatska i Bugarska dozvoljavaju ulazak državljanima BiH uz negativan PCR test.

www.medjugorje-news.com/

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er