CRKVAMEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

FRA SLAVKO BARBARIĆ Svećenik koji je bio srce i duša župe Međugorje

Svećenik fra Slavko Barbarić rođen 1946. godine u selu Dragićina, hrvatski katolički svećenik iz reda franjevaca. Bio je crkveni pisac i duhovni pjesnik, teolog, religiozni pedagog, ali i psihoterapeut.

Od 1982. godine fra Slavko Barbarić je djelovao u Međugorju gdje je radio s hodočasnicima. Njegove knjige prevedene su na dvadeset jezika i tiskane u više milijuna primjeraka, čime se upisao među najčitanije pisce našeg vremena.

Kao školovani psihoterapeut radio je s ovisnicima o drogama u zajednici “Cenacolo” u njihovoj kući u Međugorju.Fra Slavko jebio veliko nadahnuće i duhovni vodič mnogim ljudima. Preminuo je 24. studenog 2000. u Međugorju.

Fra Slavko Barbarić prokrstario je svijetom šireći Gospinu poruku mira i pomirenja. Bio je duša i srce pokreta mira koji se rodio u Međugorju.

Krasile su ga izvanredne osobine: poznavanje jezika, lakoća komuniciranja s ljudima, naobrazba, jednostavnost, briga i skrb za čovjeka u potrebi, nepresušna energija za koju je čak bilo teško i vjerovati da je jedan čovjek može posjedovati, marljivost, a iznad svega pobožnost, poniznost i ljubav koju je imao fra Slavko..

Mnogo je molio i postio, a Gospu je ljubio djetinjom ljubavlju. To je zapravo bila i srž njegova života: molitvom i postom ljudske duše dovoditi Bogu po Mariji – Kraljici mira.

Živjeti pored njega činilo se ponekad nestvarnim, kažu oni koji su imali tu čast. Naime fra Slavko, bio je tu u svijetu, a istovremeno tako izvan njega.

U blizini gdje je fra Slavko riječi Isusove veliko svećeničke molitve pretvarale su se u zbilju: “…Oni ne pripadaju svijetu, kao što ni ja ne pripadam svijetu. Posveti ih istinom; tvoja je riječ istina. Kao što ti mene posla u svijet, i ja njih poslah u svijet. Ja sebe samog posvećujem za njih da i oni budu posvećeni istinom…” (Iv 17, 16-19).

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er