VJERA I DUHOVNOST

Fra Goran Azinović: Pomno pazi što ulazi u tvoj život, a pusti samo ljubav

“Nemoj biti puki primatelj svega i svačega, nego pomno pazi što ulazi u tvoj život, a pusti samo ljubav! Ljubav je kruna svih informacija”

Svi smo danas opterećeni bezbrojnim informacijama, pogotovo mladi ljudi. Trebaju li ti sve te informacije koje primaš? Što ćeš s njima učiniti? Koliko te uistinu te informacije opterećuju i ne daju ti normalno živjeti? Mnogi vjeruju kako su informacije važne za goli život, ali katkad mogu značiti i smrt. Mozak i srce ne mogu odjednom sve to preraditi. To je veliki napad na krhko ljudsko biće. Mnoštvo informacija utječe i na vitalnost života. Govoreći o tome, papa Franjo rabi zanimljivu sintagmu pa poručuje mladima kako, zahvaljujući tolikim informacijama, oni postaju poput muzeja. Mladi posjeduju brojne informacije, ali što s tim?!

No, više od informacija potrebna je ljubav, jer ljubav čini život kreativnim. Ljubav ti pomaže da određene informacije postanu plodonosne, a ne da te uguše. Zato je potrebno izgraditi „branu“; potrebno je reći „ne“ bezbrojnim informacijama. Katkad je dovoljna i jedna riječ da bi se od nje živjelo, jer mnoštvo informacija vodi te u ropstvo. Nauči reći „ne“ pa ćeš vidjeti kako je lijepo živjeti kad štošta i ne znaš, a znaš ono bitno – znaš ljubiti! Nemoj biti puki primatelj svega i svačega, nego pomno pazi što ulazi u tvoj život, a pusti samo ljubav! Ljubav je kruna svih informacija.

fra Goran Azinović za Radio Mir Međugorje

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er