ČITLUKHERCEGOVINAVIJESTI

FOTO: Gradnići dobili novi sportski centar

Župa Gradnići dio su čitlučke općine, ali ako se vratimo u prošlost treba naglasiti kako su Gradnići bili središte tadašnjeg Brotnja.

Kasnije se Čitluk osamostaljuje i razvija te postaje središte toga kraja. Sljedećih godina još nekoliko sela se odvaja od Gradnića, a danas toj župi još pripadaju Paoča i Gornja Blatnica. Župnik je fra Nikola Rosančić pod čijim je kormilom ekipa svećenika osvojila prvo mjesto u basketu Čabrnovac 2020. godine.

Pobjedničku ekipu uz župnika fra Nikolu činili su fra Franjo Ćorić, fra Ante Mitar i fra Robert Kavelj. Natjecanje je privuklo veliku pozornost kako samih mještana tako i gostiju sa strane, objavljeno je na portalu Hercegovina.in.

Treba naglasiti kako se ovo prvo izdanje turnira održalo u novom sportskom centru u Gradnićima za čiju je izgradnju ponajviše zaslužno osam mladih roditelja čiji je cilj bio skloniti mlađe uzraste s ulice i ukazati im vrijednost bavljenja sportskim aktivnostima. Svakako, u tom projektu koji je započeo prošle godine nisu bili sami. Svoj udio su dali sami mještani, ljudi iz Mjesne zajednice Gradnići, lokalni poduzetnici te Općina Čitluk na čelu s načelnikom Marinom Radišićem. Kao kruna svega onoga što se uradilo bit će postavljanje travnjaka na malonogometno igralište.

Tu postoje obećanja s nekoliko strana, ali ovi mladi roditelji vjeruju kako će dobri ljudi, kojih je uvijek bilo u ovom kraju, prepoznati njihov entuzijazam. Treba naglasiti kako je bio praznik za oči vidjeti sve generacije u Gradnićima, od onih najmlađih do najstarijih. Najprije sport, a kasnije druženje uz roštilj i pjesmu, prije svega bećarac po čemu je ovo mjesto prepoznatljivo. Ovaj put turnir u basketu Čabrnovac 2020. godine, sljedeća godina donosi i basket ali i malonogometni turnir.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1688264357987852&type=3

www.medjugorje-news.com/citluk.ba

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er