VJERA I DUHOVNOST

Evo što je majka sv. Padre Pija naučila činiti kad netko psuje

Kad je Padre Pio odrastao, njegova ga je majka učila kako “popraviti” štetu nanesenu psovkom. Kao dječak, Padre Pio je bio upoznat s ružnim jezikom, jer su mnogi njegovi prijatelji psovali ili proklinjali. Njegova bi prva reakcija bila da pobjegne.

Autor C. Bernard Ruffin iznosi sljedeću priču u svojoj knjizi Padre Pio: Istinita priča

Kad god bi neki dječak opsovao, Franci bi pobjegao. Isti onaj Luigi Orlando koji ga je opisao kao “dječaka kao i svakog drugog”, prisjetio se da je jednom, dok su se njih dvojica hrvali, Luigi, izrekao psovku, na što je Franci, koji ga je prikovao za tlo, skočio i pobjegao. Majka Padre Pija nije željela da se njezina djeca druže s drugom djecom koja su se ružno izražavala. Padre Pio je to shvatio ozbiljno i bježao je od svakoga tko bi psovao ili proklinjao. Istodobno, majka ga je naučila i “popraviti” učinjenu štetu, piše Aleteia.

Beppa je zabranila svojoj djeci da se druže s drugima koji koriste vulgaran ili bogohulan jezik. Zapravo, kad god bi čula da netko psuje, to bi “popravila” izrazom, “Blagoslovljen budi Bog!” — praksa koju je pokušala usaditi svoj djeci. Kako je rastao, Padre Pio je prestao bježati od ljudi koji su psovali, ali je vjerojatno pokušao dati sve od sebe da “popravi” štetu psovke. Moguće je da bi i on bio u iskušenju upotrijebiti ružne riječi, kao što su mnogi od nas u iskušenju svakodnevno. Bio je čovjek, baš kao i mi. Što god se dogodilo kasnije u njegovu životu, majka Padre Pija može nas naučiti lekciju o tome kako pozitivno reagirati kada se suočimo s jezikom koji vrijeđa Boga.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er