VJERA I DUHOVNOST

Evo kada je Duh Sveti prisutan uz nas

Kad god molimo, Duh Sveti je taj koji nas nadahnjuje i uči kako moliti, bili mi toga svjesni ili ne. Iako često možemo misliti da je molitva Isusu ili Bogu Ocu “odvojena” od Duha Svetoga, istina je da kad god molimo, Duh Sveti je tu.

Katekizam Katoličke Crkve objašnjava ovo otajstvo u dijelu o molitvi: “Nitko ne može reći ‘Isus je Gospodin’ osim po Duhu Svetom.” Svaki put kad se počnemo moliti Isusu, Duh Sveti je taj koji nas svojom prethodnom milošću privlači na put molitve. Budući da nas uči moliti prisjećajući se Krista, kako se ne bismo molili i Duhu? KKC 2670

Duh Sveti često djeluje tajanstveno u našim životima, uvijek prisutan, ali ne uvijek pred našim mislima. Jedan od načina na koji možemo prepoznati djelovanje Duha Svetoga u našim molitvenim životima je da otvoreno zazivamo Duha Svetoga u svemu: Zato nas Crkva poziva da zazivamo Duha Svetoga svaki dan, osobito na početku i na kraju svake važne radnje. KKC 2670 Sljedeći put kada budete molili, prisjetite se djelovanja Duha Svetoga i kako je svaka molitva trinitarna.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er