VJERA I DUHOVNOST

Egzorcist svjedoči: Đavao zbog ovoga drhti pred Blaženom Djevicom Marijom

Pokojni otac Gabriel Amorth, poznati vatikanski egzorcist koji se borio s nebrojenim demonima tijekom svog života, ponudio je jedinstvene uvide u ovaj neobični fenomen.

Otac Amorth je podijelio svjedočanstvo egzorcista oca Candida, koji se suočio s demonom. Svećenik je tražio objašnjenje od đavla za njegov strah od Djevice Marije. Dvoranom je odjeknuo odgovor, jezivo priznanje: “Ovo me stvorenje ponižava.” Đavao je priznao Marijinu fizičku ljepotu, čistoću netaknutu grijehom, oštru suprotnost njegovom stanju tame.

To je jedino stvorenje koje me uvijek pobjeđuje, jer ga nikada nije dotakla ni najmanja sjena grijeha.

Drugi egzorcist, don Faustino Negrini, također je tražio izvor Đavlova straha. “Ona je najskromnija od svih stvorenja, a ja sam najoholiji. Ona je najposlušnija, a ja najbuntovniji. Ona je najčišća, a ja sam najprljaviji.” Bivši vatikanski egzorcist, otac Gabriel Amorth, govorio je: “Ja osobno, ponavljajući pitanja svojih kolega egzorcista, otišao sam dublje, tražeći bit Marijine moći. Demon, stjeran u kut i očajan, otkrio je svoje posljednje oružje u Gospinom arsenalu: Đavao je rekao: ‘To je jedino stvorenje koje me uvijek pobjeđuje, jer ga nikada nije dotakla ni najmanja sjena grijeha.’ Ovdje je Đavo priznao Marijinu konačnu pobjedu.”

Đavlova prisilna pohvala služi kao svjetionik, osvjetljavajući put koji moramo slijediti. Marija, sjajna neprijateljica tame, nudi nam uzor za vlastiti život. Njezina poniznost, poslušnost i čistoća nisu puke vrline, već oružje protiv iskušenja koja nam se šapuću na uho.

I sam Pavao nas podsjeća: Obucite svu opremu Božju da se mognete oduprijeti lukavstvima đavlovim.  Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima. Djevica Marija, naša nebeska kraljica, stoji kao naš prvak, a njezina ljepota, fizička i duhovna, štit je od tame.

Prigrlimo stoga njezin sjaj i njene kreposti i utecimo se njenom zagovoru. Pred Đavlovim terorom, pronađimo snagu u njezinoj prisutnosti i zajedno pobijedimo sjene sjajem Marijine ljubavi.

Đavlova prisilna pohvala služi kao svjetionik, osvjetljavajući put koji moramo slijediti. Marija, sjajna neprijateljica tame, nudi nam uzor za vlastiti život. Njezina poniznost, poslušnost i čistoća nisu puke vrline, već oružje protiv iskušenja koja nam se šapuću na uho.

Lekcije izvučene iz uvida oca Amortha i dalje su aktualne. One nas podsjećajući da su osobine koje najviše užasavaju Đavla – poniznost, poslušnost i čistoća – oružje koje nam je potrebno u borbi protiv iskušenja koja nas muče. Zapamtite, prihvaćanje Marijinog svjetla nije slijepa odanost, već poštovanje njezine ostavštine, osvjetljavanje vlastitog puta i stajanje rame uz rame s Kraljicom neba u borbi protiv tame.

Izvor: churchpop

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er