BiHHERCEGOVINAREGIJAVIJESTI

Dozvoljen tranzit preko Hrvatske za bh. građane do …..

Franka Vican, glasnogovornica Granične policije BiH, je potvrdila da je dozvoljen tranzit za građane BiH preko Hrvatske do Neuma.

U Graničnoj policiji BiH su danas za “Nezavisne” potvrdili da su jutros dobili informaciju od Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske da je dozvoljen tranzit preko graničnih prelaza Doljani-Metković za građane BiH koji putuju u Neum. Franka Vican, glasnogovornica Granične policije BiH, je potvrdila da je odluka MUP Hrvatske za sada takva, te da je dozvoljen tranzit za građane BiH.

“Granična policija BiH zaprimila je informaciju od MUP-a RH da je od jutros od sedam sati preko MGP Doljani (BiH) – MGP Metković (RH), dozvoljen tranzit preko teritorije RH državljanima BiH, koji putuju za Neum”, navela je Vican. Ona je dodala da je ulazak u BiH dozvoljen za državljane susjednih zemalja, a za državljanje iz drugih stranih zemalja omogućen samo zbog poslovnih obaveza, pod uslovom da posjeduju poziv pravnog lica iz BiH i potvrdu o negativnom testu na virus korona, ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska.

Naime, jučer se pojavila informacija u pojedinim bh. medijima da je tranzit za građane BiH koji žele preko Hrvatske doći u Neum zabranjen. Zbog toga su se na putu preko Svitave stvorile velike gužve, jer su građani BiH odlučili da ljetni odmor provedu na domaćem moru u jedinom gradu BiH na Jadranu.

bljesak.info

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er