CRKVAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Don Damir Stojić nije više studentski kapelan te je imenovan župnikom u Zagrebu

Dosadašnji studentski kapelan, don Damir Stojić, razriješen je te službe i imenovan župnikom u župi Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu. Novim studentskim kapelanom imenovan je don Mario Bobić.

Mladost i obrazovanje

Rodio se 25. travnja 1973. u Torontu u Kanadi kao najmlađi od tri sina u obitelji hrvatskih iseljenika. Roditelji su mu došli u Kanadu iz Hercegovine. Završio je osnovnu i srednju salezijansku školu u Kanadi.

Nakon ljetovanja u Hrvatskoj odlučuje doći među hrvatske salezijance i upisuje studij teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Diplomirao je s temom Teološko značenje golotinje u Svetom pismu, 2002. godine.

Zaređen je za svećenika 29. lipnja iste godine. Nakon toga bio je dvije godine kapelan na Jarunu u crkvi sv. Mati Slobode, te tri godine na poslijediplomskom studiju na “Catholic University of America” u Washingtonu, gdje je vodio hrvatsku katoličku misiju sv. Blaža i magistrirao moralnu teologiju s temom Načela katoličkoga socijalnog nauka u pravima manjina.

Pastoralni rad

U Zagreb se vratio 2007. i od tada obnaša službu studentskog kapelana te pastoralno djeluje u crkvi Sveta Mati Slobode, na zagrebačkom Jarunu. Studenti koji studiraju u Zagrebu, a ne potječu iz Zagreba nemaju svoju župu pa iz tog razloga, studentski kapelan brine za njihov duhovni razvoj kroz sv. mise, razgovore, predavanja i vjeronaučne susrete.

U svojem radu osobito se bavi teologiju tijela prema katehezama pape Ivana Pavla II.

Član je povjerenstva za pastoral mladih Hrvatske biskupske konferencije, kao i Hrvatske salezijanske provincije.

Javno djelovanje

Damir Stojić javno se angažirao oko mnogih tema koje zadnjih godina dijele hrvatski javnost, poput gostovanja Judith Reisman, referenduma o ustavnoj definiciji braka, istospolnih brakova, homoseksualnosti,spolnog odgoja, rodnih studija i sličnih.

www.medjugorje-news.com/

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er