BiH

Video iz 1993: Dolazak ranjenika Armije BiH u Međugorje, te helikopterski transport za KBC Split.

Nakon sukoba HVO sa vojskom RS i s armijom BiH, te 1993 sve 3 sukobljene strane su imale velik broj ranjenika. Pošto je u to vrijeme Sarajevo bilo okupirano, a ostale bolnice nisu mogle zbrinuti ranjenike s bilo koje strane, UNPROFOR je jedan dio ranjenika dovozio u transporterima na Heliodrom Međugorje, današnji Sportski centar Krstine, te helikopterima spremao na medicinsku skrb u “Kliničku bolnicu Split”.

S Međugorskog heliodroma nisu samo deportirani ranjenici Bošnjačke nacionalnosti, već i civili koji se nisu mogli kopnenim putem izvući iz okruženja, pa su ih UN-ovi helikopteri i helikopteri HVO te armije BiH dopremali zračnim putem na međugorski heliodrom, te su autobusima prevoženi prema Dalmaciji na privremeno izbjeglištvo.

Ne tražimo zahvale za učinjeno niti bilo koju naknadu, ali tražimo od Bošnjačkog naroda da nas Hrvate ne prozivaju agresorima na onu državu u kojoj smo živjeli i dan danas živimo, te za koju smo se borili. Isto tako ne želimo da se taj isti narod naziva UZP narodom povodom Haaške presude onim osobama koje i nisu bile odgovorne za zločine koji su počinjeni, ali im je suđeno po zapovijednoj odgovornosti. Na žalost ti koji su činili zvijerstva i kriminal, danas su slobodni, dok njihovi zapovjednici i generali odgovaraju za njihova nečasna djela te je čitavom Hrvatskom puku stavljen uteg UZP-a.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er