BIJAKOVIĆIBRDO UKAZANJACRKVAMEĐUGORJEMOLITVEVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Čudesno je što se događa kad moliš ovu najkraću molitvu jednom dnevno!

Čudesno je što se događa kad moliš ovu najkraću molitvu jednom dnevno! Otac kapucin Giovani Battista, vatreni širitelj pobožnosti Tri Zdravo Marije koju je dobila sv. Matilda iz Hockeborna zabilježio je ovaj čudesni događaj koji svjedoči milosno djelovanje ove dnevne molitve na čast Bezgrešne Djevice Marije.

Odigrao se u seocu Sorzano, u španjolskoj pokrajini Rioja. Isusovac otac Santu održao je tamo misije i zabilježio sljedeće:

Među seljacima bio je jedan najgori od svih ostalih, odan opačinama i jezoviti psovač. Došao je misionaru ispripovijedati svoj doživljaj i javno ga priznati. Pritom je izjavio da se sada obratio i vise ne griješi te da je počeo moliti jednu molitvu koja djeluje čudesno…

“Kako je to moguće?” – začudio se misionar. “Nedavno sam pri poslu, prema svojoj lošoj navici, izrekao strašnu kletvu, a jedna od mojih mula se ritala i pogodila me usred prsiju. Od snažna udarca pao sam mrtav”

“Ma ne!” – povika misionar u sumnji da čovjek nije pri pameti. “Rekao sam, bio sam mrtav, a dokaz je đavao koji se pojavio da me povuče u pakao. Najednom se pojavila Presveta Djevica povikavši: “Puštaj ga, on je moj…..!” – “I doista, probudio sam se nekoliko dana kasnije potpuno zdrav, zahvaljujući Nebeskoj Majci.”

“A što ste učinili Presvetoj Djevici?”

“Dragi oče, skoro ništa. Doduše, molio sam svaki dan molitvu Tri Zdravo Marije i zbog njih me čudesno Ona spasila. To možete svima pripovijedati. Od toga sam dana svetac, više ne griješim.”

Ovo tako malo, vjerodostojno izvješće, pratio je misionar i bio skeptičan. Slučajno je slijedeći dan susreo tetku, dobru staricu, navodno od smrti probuđena obraćenika. “Što se dogodilo s vašim nećakom?! – upita misionar.

Tada mu je starica opisala kako je njezin nećak udaren kopitom u prsa pao mrtav pokraj pluga. Odnijeli su ga kući, smatravši da je mrtav položili su ga na odar. Međutim, liječnik je uskratio dozvolu pokopa, jer mu se činilo da čuje slabo kucanje srca. To je stanje trajalo nekoliko dana.

Najednom se, na naše veliko čudo, podigao moj nećak s odra uzviknuvši: “Ona me je spasila! Da, Presveta Djevica me spasila!”…..Doista, povredama ni traga, nećak se okanio loših navika tako temeljito da se u svojoj jednostavnosti naziva svecem.”

TKO MOLI OVU MOLITVU, SPASIT ĆE SE: O pobožnosti tri Zdravo Marije

Sv. Matilda iz Hockeborna, benediktinka, u 13. stoljeću razmišljala je tjeskobno o času, kada će njezina duša napustiti tijela i ući u vječnost. Tada je žarko zamolila Majku Božju da joj milostivo pomogne na smrtnom času.
Nebeska Majka, koja se već često javljala svojoj vjernoj službenici, odgovorila je:

‘Da, tvoju ću molitvu uslišati, kćeri moja, ali od tebe tražim da dnevno iz ljubavi prema meni izmoliš tri Zdravomarije.

Prvu Zdravomariju u čast Boga Oca, koji me odlikovao svojom divnom svemogućnošću.

Drugu Zdravomariju u čast moga Sina, koji me ispunio tolikim darovima znanja i mudrosti.

Treću Zdravomariju u čast Duha Svetoga, koji je ulio u moje srce puninu svoje ljubavi.

Pomoći ću ti na smrtnom času, tješiti te i od đavolske moći obraniti. Uliit ću u tebe svjetlo vjere i spoznaju, da zbog tvoga neznanja ili zablude ne budeš kušana. Na smrtnom času preplavit ću tvoju dušu slašću Božanske ljubavi, da pretvori tvoje smrtne strahove i gorčinu u blaženstvo.’
(Liber specialis gratiae P.I. Pogl. 47)

moliš molitvu

MOLITVA TRI ZDRAVO MARIJE
1. Marijo, Majko naša, očuvaj nas od smrtnoga grijeha i paklenoga ognja, po vlasti koju Ti je Vječni Otac dao! Zdravo Marijo…

2. Marijo, Majko naša, očuvaj nas od smrtnoga grijeha i paklenoga ognja, po mudrosti kojom Te je Tvoj Sin obdario! Zdravo Marijo…

3. Marijo, Majko naša, očuvaj nas od smrtnoga grijeha i paklenoga ognja, po ljubavi koju Ti je Duh Sveti udjelio! Zdravo Marijo…

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er