BIJAKOVIĆIBRDO UKAZANJAČITLUKMEĐUGORJEPLAVI KRIŽVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Brotnjaci zavjetnim hodočašćem uputili zahvalu Gospi

Župa Krista Kralja – Čitluk i Udruga Gospin zavjet danas su organizirali zavjetno hodočašće od Čitluk do Međugorja u kojemu su sudjelovali mnogobrojni Brotnjaci. Povodom 39. godišnjice Gospinih ukazanja organizatori hodočašća, ali i svi sudionici, uputili su zahvalu Gospi za sve primljene darove.

Prvo ovakvo zavjetno hodočašće započelo je ispred crkve Krista Kralja, a na putu do Međugorja koloni hodočasnika priključivali su se i hodočasnici iz ostalih mjesta koji su se pridružili molitvi i pjevanju u čast i slavu Blaženoj Djevici Mariji.

Hodočasnike na njihovom cilju, ispred crkve sv. Jakova, dočekali su svećenici na službi u župi Međugorje na čelu sa župnikom fra Marinkom Šakotom. Fra Marinko je srdačno pozdravio pristigle hodočasnike i kazao kako je jako lijepo i čudesno da su u prilici dočekati veliki broj Brotnjaka koji organizirano hodočaste u Međugorje i na taj način zahvaljuju Gospi.

– Što reći. Rekao bih dvije riječi, dva momenta su meni važna, a to su: buđenje i zahvalnost. Svima nam je potrebno buđenje. Obljetnica Gospinog ukazanja je poziv na buđenje, poziv da postanemo svjesni tko je došao k nama i na što nas poziva. Drugo je zahvalnost… Svako hodočašće je poziv da se odazovemo Gospinom pozivu. Vi ste se odazvali danas i hvala vam što ste došli – kazao je fra Marinko Šakota i zahvalio fra Miri Šegi što je sa svojim suradnicima organizirao hodočašće.

Vezani članci

Zahvalu svim sudionicima hodočašća uputio je i fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja – Čitluk.

– Hvala svima vama iz župe Krista Kralja – Čitluk, ali i svim drugim Brotnjacima koji su se pridružili. Pridružili su nam se hodočasnici iz župe Gradina, iz Gradnića, Čerina, međugorske župe i drugih župa u ovoj hodnji. Nadam se i vjerujem, ušli smo danas u četrdesetu obljetnicu, ako nas Bog poživi i bude zdravlja, ako nas ne smetu nekakvim drugim zabranama, dogodine ćemo organizirati da na hodočašće sa svojih pozicija krene cijelo Brotnjo. Na taj način iskazat ćemo zahvalnost Gospi – poručio je fra Miro Šego, nakon čega je hodočasnike pozvao da sudjeluju u molitvenom programu i večernjoj svetoj misi a na poseban način u molitvi sedam Očenaša.

citluk.ba

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er