VJERA I DUHOVNOST

Bl. Anna Katarina Emmerich: Sotona će napasti svijet!

Anna Katarina Emmerick (1774.-1824.) bila je njemačka mističarka i vidjelica, sada blažena, koja je imala vrlo posebne vizije.

Vizije su joj pokazale đavla kako napada crkvu i pobjeđuje ga sveti Mihael Arkanđel. Sličnu viziju koju će 65 godina kasnije doživjeti i papa Lav XIII., koji je tada napisao molitvu svetom Mihaelu arkanđelu da nas brani od Zloga.

Evo što je mističarka zapisala: “Opet sam vidjela baziliku svetog Petra s visokom kupolom. Na njoj je stajao sveti Mihovil u svijetloj krvavo crvenoj halji i s velikom ratnom zastavom u ruci. Mnoge bitke su se odvijale. Zeleni i plavi borili su se protiv bijelaca (kršćana) i ovi bijelci, koji su iznad sebe imali vatreni crveni mač, kao da su podlegli. Crkva je bila krvavo crvena poput anđela i netko mi je rekao: “Ona je krvlju oprana”. Što je borba dulje trajala, to je boja crkvene krvi nestajala i postajala sve prozirnijom. Međutim, Arkanđeo Mihael je sišao i pridružio se bijelcima.

Bili su obdareni divnom hrabrošću, a nisu znali zašto. Michael je udario svoje neprijatelje i oni su pobjegli na sve strane. Tijekom borbe stalno su neke skupine neprijatelja prelazile na drugu stranu, a jednom ih je bilo i mnoštvo. Iznad borbe pojavile su se i čete svetaca. Kad je anđeo sišao s krova bazilike, vidjela sam veliki svjetleći križ sa Spasiteljem. Iz njegovih rana snopovi svjetlosti širili su se svijetom. Bočne su zrake u bogatoj i širokoj bujici šiknule na Crkvu koja je bila dolje i obasjale je sobom.

Također sam vidjela blistavo crveno srce obješeno na nebu, iz kojega je snop bijelih zraka išao prema strani, a drugi se snop izlijevao na Crkvu i mnoge krajeve. Rečeno mi je da je to Srce Marijino. Kad su borbe na zemlji završile, Crkva i anđeo koji je sada nestao bili su bijeli i svjetleći. Križ je nestao umjesto njega na Crkvi je stajala žena, visoka i blistava, koja je preko njega raširila svoj zlatni i svjetleći plašt. Pod Crkvom su se ljudi međusobno ponižavali i mirili. Biskupi i župnici sastajali su se i razmjenjivali svoje knjige. Sekte su prepoznale Crkvu zbog čudesne pobjede i svjetla otkrivenja koje su vidjele o sebi. Osjetila sam sjaj i nadnaravni život u prirodi i svetu emociju u svim ljudima; blizina kraljevstva Božjega“.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er