VIDEOZANIMLJIVOSTI

VIDEO Biskupija će provesti istragu o kipu Isusa koji je na svetkovinu Bezgrešnog začeća proplakao!

Torinska biskupija provest će istragu o navodnom plakanju kipa Isusa u mjestu Stupinigi, u pokrajini Torino, a snimke kipa koji navodno plače suzama obišle su društvene mreže u samo nekoliko dana.

Naime, posljednjih dana društvenim mrežama (osobito YouTubeom i Facebookom) kruže snimke suza s kipa Isusa koje su izazvale brojne rasprave. Prva epizoda (na koju se slike odnose) dogodila se 8. prosinca oko 18.30.

Neki vjernici, koji su se okupili ispred Taverne degli Angeli kako bi molili za obitelj u teškoćama, primijetili su suze koje teku s lica kipa. Nije padala kiša, jamče prisutni. Epizoda je potom ponovljena još tri puta, a sve je dokumentirano videom. Objavljeno na Facebook stranici, Madonna di Stupinigi.

Glas koji je na videu komentirao čudnu pojavu glas je jednog od sudionika molitvene grupe Udruge Luce dell’Aurora , grupe koja je bila prisutna tamo kako bi molili za podršku obitelji u poteškoćama.

“Odjednom nas je jedna žena upozorila da iz očiju kipa Isusa teku suze. Približili smo se i bilo je tako – govori muški glas dok se u blizini čuju sirene hitne pomoći – Naš apel za ovu potrebitu obitelj je prihvaćen. Ne možemo učiniti ništa osim reći: hvala Isusu.”

Isusov kip kojeg su neki vjernici posljednjih dana vidjeli uplakanog u Stupinigima, s druge strane, u rano jutro u utorak 13. prosinca 2022. odvezen je s molitvenog mjesta na kojem se nalazio, na pokrajinskoj cesti 143, u pratnji od strane karabinjera. Odredište: nadbiskupija u Torinu, gdje će biti podvrgnut provjeri i izravno će ga razgledati biskup, monsinjor Roberto Repole.

Nakon što prođe kontrolu biskupije, pod pretpostavkom da se ne otkrije nikakvo ljudsko diranje, spis će proslijediti Kongregaciji za nauk vjere Svete Stolice.

Jasno je da žele razumjeti je li bilo kakvih trikova na kipu ali i spriječiti širenje nepotvrđenih fenomena društvenim mrežama.

Oni koji su ga vidjeli vidjeli kako plače, navodno četiri puta, uvjeravaju da su suze bile iskrene i prave, a fotografije i videi osvanuli su u gotovo svim medijima u zemlji.

Autor videa, koji snima scenu plakanja Isusova kipa kasnije objavljenog na YouTubeu i Facebooku, kaže da glava kipa nije mokra na dodir te uvjerava da nije čak ni smola koja je spaladala s stabla u parku Stupinigi. A u La Stampi dodaje: “Prave suze, su poruka za sve nas vjerne”, osušene rupčićem koji je postao relikvija.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er