SVIJETVIJESTI

Muškarac iz Ujedinjenog Kraljevstva osuđen nakon tihe molitve ispred klinike za pobačaje

Muškarac iz Ujedinjenog Kraljevstva osuđen nakon tihe molitve ispred klinike za pobačaje! Sud je u svojoj odluci utvrdio da se Adamova molitva definira kao “neodobravanje pobačaja”, budući da je imao sklopljene ruke i pognutu glavu.

Još jedan građanin Ujedinjenog Kraljevstva osuđen je zbog tihe molitve u blizini ustanove za pobačaje, što je postalo sve češća pojava u toj zemlji. Adam Smith-Connor, veteran i otac dvoje djece, osuđen je na uvjetnu kaznu i mora platiti 9000 funti troškova kaznenog progona, javlja portal Aleteia.

Ova presuda dolazi samo nekoliko tjedana prije nego što će tampon zone stupiti na snagu u svakoj klinici za pobačaje u Engleskoj i Walesu 31. listopada, kao dio Zakona o javnom redu iz 2023. U izvješću Alliance Defending Freedom (ADF), koje je podržalo njegovu obranu, Adam je izrazio zbunjenost što je tiha molitva dovela do toga da ga se smatra zločincem:

“Danas je sud odlučio da određene misli – tihe misli – mogu biti nezakonite u Ujedinjenom Kraljevstvu. To ne može biti točno. Sve što sam radio bilo je moliti se Bogu, u privatnosti vlastitog uma – a ipak sam osuđen kao kriminalac!” kaže Adam Smith-Connor. Zatim je istaknuo svoju 20-godišnju službu u vojnim rezervama koja je uključivala i misije po Afganistanu. U vremenu otkako je napustio oružane snage, nastavio je živjeti duh služenja kroz volontiranje u svojoj crkvi i radeći kao zdravstveni djelatnik.

ADF je dalje objasnio da je sud u svojoj odluci utvrdio da se Smith-Connorova molitva računa kao “neslaganje s pobačajem”, budući da je imao sklopljene ruke i pognutu glavu. Također je istaknuto da je vlada potrošila 90.000 funti da sud procesuira ovaj “zločin”, a maksimalna novčana kazna je 1.000 funti. Jeremiah Igunnubole, pravni savjetnik za ADF UK, komentirao je presudu, nazivajući je “prekretnicom golemih razmjera”:

“Čovjek je danas osuđen zbog sadržaja njegovih misli – njegovih molitava Bogu – na javnim ulicama Engleske. Teško da možemo potonuti niže u našem zanemarivanju temeljnih sloboda govora i mišljenja. Pomno ćemo pogledati presudu i razmatramo mogućnosti žalbe. Ljudska prava su za sve ljude – bez obzira na njihovo mišljenje o pobačaju.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er