CRKVA

Biskup Barron osudio ismijavanje kršćanstva na otvaranju OI

Jedna od najpoznatijih katoličkih osoba u proteklih desetak godina, američki biskup Robert Barron, na društvenim mrežama osudio je otvorenje Olimpijskih igara u Parizu, prenosi portal Bitno net. 

Naime, tijekom ceremonije otvaranja prikazana je scena koja je mnoge podsjetila na sliku Leonarda Da Vincija „Posljednja večera“. Barron je na društvenoj mreži X ovu scenu nazvao „grubim ismijavanjem kršćanske vjere“, odnosno, središnjeg trenutka kršćanske vjere. “Francuska, čija je kultura uvelike utemeljena na kršćanstvu, očito smatra da je ispravno stvar ismijavati kršćansku vjeru”, rekao je.

Objasnio je kako ovo „grubo i neozbiljno izrugivanje“ s kršćanskom vjerom, djeluje još “gorim” s obzirom da se „Francuska nekada nazivala najstarijom kćeri Crkve“. Podsjetio je da su Francuzi tijekom povijesti poslali brojne katoličke misionare po cijelom svijetu, dok je Pariz grad u kojem je poučavao sveti Toma Akvinski i u kojem su živjeli ljudi poput svetog Vinka Paulskog.

“Znate koje bih pitanje ja postavio, a svi znamo odgovor na njega, bi li se oni ikada usudili na ovaj način ismijavati islam? Bi li im ikada palo na pamet da se na ovaj grub, javan način rugaju sceni iz Kur’ana?”, dodao je.

Biskup Barron je ovaj incident stavio u širi kontekst onoga što se trenutno događa u svijetu. “Ovo duboko sekularističko, postmodernističko društvo zna tko mu je neprijatelj… Oni su ga imenovali. Trebali bismo im vjerovati.. Oni nam govore tko su oni…” kaže Barron. Dodao je da “katolici ne smiju biti sramežljivi” i trebaju se “oduprijeti” te učiniti da se njihov glas čuje.

Bitno.net

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er