Uncategorized

Neuer biciklom svratio u Omiš. Zaustavio se pokraj Gospina kipa Gospe Međugorske i to sve ovjekovječio na Istagramu

Još dok je igrao u Schalkeu “zaljubio” se Bayernov golman u Hrvatsku.

Zamislite da sjedite u lokalnoj pečenjari/kafiću u mjestašcu podno Biokova na 300 metara visine, a na vratima vidite kako ulazi svjetski nogometni prvak vrijedan 14,5 milijuna eura.

E, to su mogli iskusiti svi koji su se nedavno našli u Gatima, mjestu u sastavu Omiša, javlja 24sata.hr. A taj svjetski prvak je Manuel Neuer (34), ponajbolji golman svijeta i Bayernova megazvijezda.

Nijemac redovito odmara na Makarskoj rivijeri, a tako je i ovo ljeto. Biciklom je navratio do pečenjare u Gatima, platio turu pića, podijelio autograme, fotografirao se s ljudima i za uspomenu se potpisao na vrata kafića, prenosi Dalmatinski portal. Također se zaustavio pored kipa Gospe Međugorske i tu sliku ovjekovječio na svom Instagram profilu.

Još dok je igrao u Schalkeu “zaljubio” se Bayernov golman u Hrvatsku. Naučio je tada, uz Ivana Rakitića, a još više uz prijatelja i današnjeg trenera Tonija Tapalovića, hrvatski jezik i neke hrvatske pjesme. Tapalovići su vlasnici hotela i restorana Dubrovnik u Gelsenkirchenu. Od tamo i dobro poznavanje naših običaja. Prije nekoliko godina bio je u Münchenu u jednom hrvatskom zavičajnom klubu. Sjajno raspoložen i raspjevan, pjevaču je u prolazu viknuo: – Halo, sviraj mi “Dao bi sto Amerika”.

Pjevač je ostao šokiran Neuerovim tečnim hrvatskim. Počeo je s prvim taktovima pjesme, a najbolji svjetski golman uzdignutih ruku počeo je vrlo uspješno pjevati hit Jasmina Stavrosa. ”Stvarno mu je to draga pjesma? Uh, ugodno sam iznenađen. Oduševljen sam njegovim obranama, iako je možda u finalu zbog onog prekršaja morao biti isključen”, govorio je Stavros.

U Dubrovnik je Neuer često dolazio s Tapalovićem i Lukasom Podolskim, suigračem iz reprezentacije. Skroman i vjeran pokazao se Neuer kad je dolazio u Bayern. Inzistirao je da tada s njim kao trener golmana dođe i naš Toni Tapalović. Iako je imao samo 30 godina, zbog ozljede je završio igračku karijeru i počeo raditi s Manuelom.

”Sjajno radimo, želim Tonija i dalje imati uza sebe jer sam siguran da ću još napredovati”, rekao je tada Manuel Neuer. U Bayernu su ga poslušali i danas, eto, imaju najboljeg golmana svijeta. A hrvatska obala redovito vrhunsku turističku reklamu.

www.medjugorje-news.com/bljesak.info

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er