VJERA I DUHOVNOST

Svetica koja je iz Predragocjene Krvi Isusove zadobila nemoguće

Svetica, redovnica i mističarka, ali i crkvena naučiteljica, bila je jedna od svetaca najviše odanih Krvi Isusovoj.

„Uvijek imaj Isusovu Krv pred očima“, tako je živjela sveta Katarina Sijenska svoju punu pobožnost prema Predragocjenoj Krvi. Proročica Krvi Isusove, suzaštitnica Italije i Europe, mističarka, redovnica, teologinja, ali nadasve vrlo odana Predragocjenoj Krvi Isusovoj, sveta Katarina Sijenska voljela je svog Isusa, a posebno njegovu Krv, više od svega. Rijetki poznaju ovu njezinu pobožnost, ali ona je takva da se može nazvati “Proročica Predragocjene Krvi” ili, kako je sama definirala: “U nauku o Krvi Isusovoj nalazim dijalog s Božjom Providnošću”. Krv Isusova neprestano mu je bila u mislima: “Imaj uvijek Krv Isusovu pred očima” – napisala je u jednom od svojih pisama svom ocu ispovjedniku, kao da ga želi potaknuti da ne gubi vrijeme na molitvu Krvi. Isusa Isusa.

Krv Isusova nas je ponovno stvorila” – govorila je u razgovoru sa sestrama, ili u jednostavnom razgovoru s vjernicima. Žena, časna sestra, djevica Reda dominikanskih trećoredica, uvijek pažljiva prema bolesnima, siromašnima i patnicima: „U njihovim licima vidim Krista patnika“ – rekla je. Ali ono što je zapanjujuće u njezinoj punoj odanosti Predragocjenoj Krvi jest obraćenje mnogih, osobito onih koji su bili udaljeni ili razočarani Bogom. Zazivajući Krista i njegovu Krv, Katarina je zapravo postigla obraćenje Niccola Tolda, viteza Perugie osuđenog na smrt. Postala je njegov duhovni vodič sve do odra i, neprestano mu govoreći o Isusu i njegovoj Predragocjenoj Krvi, prije smrti navela je osuđenika da usklikne i umre u miru s ovim riječima na ustima: “Isuse!

Sveta Katarina svjedoči: “Isus mi se ukazao držeći u rukama ljudsko srce, jarko crveno, svjetlucavo, zatim joj je otvorio bok i dao joj ovo srce, rekavši joj: “Draga kćeri, nakon što sam ti neki dan uzeo srce, sada, vidiš, dajem ti svoje, da nastaviš živjeti s njim , zauvijek.”

Njezina pobožnost prema Predragocjenoj Krvi Isusovoj također ju je dovela do toga da kao odrasla osoba nauči čitati i pisati. Njezina pisma, njezini “Dijalozi” plod su i misli za sve nas, kako bismo shvatili neizmjernu ljubav koju je Katarina dala svome Isusu.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er