VJERA I DUHOVNOST

5 sakramentala koji su katolicima potrebni za borbu protiv zla u svakodnevnom životu

U nastavku donosimo pet važnih sakramentala koji su katolicima potrebni za borbu protiv zla u svakodnevnom životu

1) Smeđi škapular Smeđi škapular je opipljiva pobožnost prema Gospi i svakodnevno opredjeljenje za svet život. Nošenje je tiha, ali duboka molitva kojom se traži majčinska zaštita Marije od duhovnih napada.

2) Sveta voda Sveta voda moćna je za pročišćavanje duše, zaštitu od zla i podsjeća nas na naša krsna obećanja. Njezina uporaba u domu može posvetiti svakodnevni život, donoseći sveto u naše najpoznatije prostore.

3) Blagoslovljene svijeće Blagoslovljene svijeće nose Kristovo svjetlo u naše domove, simbolizirajući Njegovu prisutnost i milost. Paljenje ovih svijeća može čak poslužiti i kao meditativna praksa koja nas dovodi bliže Bogu!

4) Svete slike ili kipovi Svete slike i kipovi služe kao vizualni podsjetnik naše katoličke vjere. Nadahnjuju nas da kreposno živimo poput svetaca i da svoje misli usmjerimo prema nebeskim stvarima.

5) Krunica Krunica je moćno oružje protiv zla, meditacija o Kristovom životu i put do milosti. Jača našu odluku da živimo svetim životom i približava nas Mariji i Isusu. “Krunica nam postupno daje savršenu spoznaju Isusa Krista. Ona pročišćava naše duše, perući grijeh”.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er