VJERA I DUHOVNOST

4 razloga zašto đavao drhti pred Blaženom Djevicom Marijom

Zašto se đavao boji ponizne žene više od ičega drugog?

Ovo su četiri snažna razloga zbog kojih Sotona drhti pred Blaženom Djevicom Marijom!

1. Marijina poniznost ponižava Sotonu

Marijina poniznost suprotna je Sotoninoj oholosti. Njezina potpuna podložnost Božjoj volji njegovu aroganciju čini nemoćnom. Bog je Mariji dao tako veliku moć nad zlim duhovima, da oni priznaju da se boje jedne od njezinih molbi za dušu više nego molitvi svih svetaca. Kad prigrlimo Marijinu poniznost, sudjelujemo u njezinoj pobjedi nad Sotonom.

2. Marija je Kraljica anđela

Marija ima vlast nad svim anđeoskim bićima, uključujući i one pale. Oni koji su odlučili slijediti Boga znali su da će joj biti na usluzi, kada Gospa dođe i bude uzdignuta iznad njih. Sotonu, koji se ponosi svojim prijašnjim statusom anđela, muči Marijino uzvišeno mjesto na nebu.

3. Marijin utjecaj na spasenje svijeta

Marija podsjeća Sotonu da njegova pobuna nikada neće nadvladati božansku misiju koju je ona ispunila. Ona je predokus obogotvorene kreacije, kreacije vraćene u jedinstvo s Bogom. Od svog Bezgrešnog začeća do svoje uloge Majke Božje, Marija je u središtu Božjeg plana da porazi Sotonu.

4. Marija uzvisuje neznatne

Marijina pjesma hvale, “Magnificat” – Veliča, izjavljuje da je Bog “svrgnuo moćne s njihovih prijestolja i uzvisio one neznatne”. Ova oštra suprotnost razbjesni Sotonu, koji je opsjednut moći i samoslavljenjem. U Srcu Marijinu u Magnificatu vidimo zašto je ona toliko drugačija od Sotone. Njezina slava i njezino očitovanje usmjereni su prema Bogu, a ne prema njoj samoj.4 snažna razloga zašto Sotona drhti pred Blaženom Djevicom Marijom

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er