CRKVAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

4 laži koje vam Sotona šapuće u uho tijekom molitve

Ovo su četiri laži koje vam Sotona šapuće na uho tijekom bogoslužja ili molitve. Sigurno ste ih čuli u svom životu!

Ti si lažov!

Možda vam je to netko čak i rekao u lice. Možda ste pomislili na to dok ste pokušavali moliti, a možda vam je čak i palo na pamet dok ste na bogoslužju. Ako je tako, niste sami. Ovo čujem od mnogo raznih ljudi diljem svijeta.

Neprijatelj ne voli ništa više od toga nego da živite u strahu, da mislite da niste uistinu spašeni i da vjerujete da ste licemjer ili lažov. Dozvolite da vas upitam ovo: Ukoliko niste spašeni, mislite da bi neprijatelj gubio svoje vrijeme na vas? Ne. On želi posaditi sjeme sumnje i ukrasti vašu radost i osujetiti vaše propovijedanje Radosne vijesti.

Bog te ne čuje

Ova laž je osjećaj kao da se naše molitve odbijaju o strop ili da je naše slavljenje samo legalistički ritual. Ono što sam prepoznao tijekom niza godina jest razlika između ljudskih osjećaja i objektivne istine koju nalazimo u Bibliji, i jedna takva istina jest da „pravednici vapiju, i Gospod ih čuje; i izbavlja ih iz svih njihovih nevolja“ (Psalam 34,17).

Ne samo da nas Bog čuje, već nas izbavlja „iz svih [naših] nevolja“, ali nam možda ne daje vremenski rok. Moramo se pouzdati u Boga da će sve proizaći na naše dobro (Rim 8,28), umjesto da vjerujemo onome što osjećamo.

Ušuti

Ono što mislim pod ovime jest da neprijatelj želi da se osjećate nedostojno, kao da ste posljednji kršćanin na svijetu koji bi ikome mogao svjedočiti. Doista, nitko od nas nije dostojan.

Svi smo mi lišeni slave Božje (Rim 3,23), ali to ne znači da ne dijelimo Evanđelje, jer ono ima svoju vlastitu moć da spasi (Rim 1,16). No, kako će drugi znati ako ne čuju od vas? Pavao pita: „Kako dakle da zazovu onoga u koga ne uzvjerovaše? A kako da vjeruju u onoga za koga nisu čuli? A kako da čuju bez propovjednika? A kako da propovijedaju ako nisu poslani? Kao što je pisano: Kako su krasne noge onih koji evanđeljem navješćuju mir, onih koji evanđeljem navješćuju dobro!“ (Rim 10,14-15).

U molitvi, molite za izgubljene. U službi, izlijevajte svoju zahvalnost Kristu. Odlučite u svom srcu da ćete govoriti drugima! Naša dostojnost je pokrivena u Kristu (2 Kor 5,21).

Je li Bog stvarno rekao?

Ova taktika je bila ono što je Sotona koristio protiv Eve kada je posijao sumnju u Boga i Njegovu Riječ (Post 3,1). Ne možete odvojiti Boga od Njegove Riječi, ali Sotona je pokušao učiniti upravo to. Sotona je posijao sumnju u Božju dobrotu i svrhu kada je prevario Evu da uzme i jede sa stabla spoznaje dobra i zla.

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er