VJERA I DUHOVNOST

3 stupa katoličke muževnosti koje svaki muškarac treba prihvatiti

Ovi stupovi pružaju čvrst temelj za muškarce katolike koji žele voditi svrhovite živote obogaćene vjerom, krepostima i služenjem. 3 stupa katoličke muževnosti koje svaki muškarac treba prihvatiti:

Prvi stup je duhovni život, koji postavlja temelj smislenog odnosa s Bogom. Kršćanska objava je da Bog ima lice i ime i da je osoba, pa čak i tri osobe s kojima se možemo povezati u ljubavi. Kao kršteni i kao Kristovi sljedbenici, mi smo sinovi Božji i kao sinovi, mi smo dio Njegovog kraljevskog kraljevstva. Ova ideja utvrđuje bit našeg duhovnog života, utječući na svaki aspekt od pojedinca do obitelji, nacije i na kraju svijeta.

Drugi stup je samosavladavanje, koje se fokusira na upravljanje instinktima i željama koji mogu dovesti do unutarnjeg nemira. Ukoliko ne vježbamo samosavladavanje, postajemo robovi svojih želja. Ovo putovanje prema samosvladavanju nije teret, već avantura, “sjedinjena s Božjom milošću”. Naša “slika Boga ostaje u nama i tu nas susreće Božja milost”.

Treći stup su odnosi, koji ispituje kako kvaliteta našeg odnosa sa samim sobom neizbježno utječe na naše odnose s drugima. Svi smo mi povezani. Ne postoji takva stvar kao što je biti spašen sam kao katolik. Trebamo se izlijevati jer smo sjedinjeni s Kristom u Euharistiji.” Oslanjajući se na mudrost poznatih svetaca, obojica naglašavaju važnost samokontrole i vrhunske ljubavi prema Bogu. Sveti Ambrozije tako kaže: “Čovjek se s pravom naziva kraljem koji svoje vlastito tijelo čini poslušnim podanikom i vladajući sobom s odgovarajućom strogošću odbija dopustiti da njegove strasti rađaju pobunu u njegovoj duši.”

Sv. Augustin: “Ljubite Boga i činite što vam je volja, jer duša uvježbana u ljubavi prema Bogu neće učiniti ništa što bi uvrijedilo onoga tko je voljen.”

Ovi stupovi – duhovni život, samosavladavanje i odnosi – pružaju čvrste temelje za muškarce katolike koji žele voditi svrhovite živote obogaćene vjerom, krepostima i služenjem.

www.medjugorje-news.com

Izvor
church pop

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er