DEVETNICEMOLITVE

Znate li “Devetnicu u hitnim slučajevima”? Izvanredne milosti dogodile su se onima koji su molili ovu devetnicu!

Otkrivamo snažnu devetnicu koja je prava novost jer se ne sastoji od devet dana, ali je jednako učinkovita. Svetica ju je sama nazvala “Devetnica u hitnim slučajevima”. Od čega se sastoji?

Majka Terezija iz Calcutte bila je jedna od najomiljenijih svetaca prošlog stoljeća, zajedno s Padre Piom iz Pietrelcine. I danas nastavlja zahvaljivati ​​svima koji joj se iskrenim srcem obraćaju. „Mala olovka u Božjim rukama“ ostavila nam je ne samo mnoge primjere konkretne ljubavi, nego i primjere života i trenutke molitve koje i danas valja nasljedovati.

Tko se nikada nije našao u teškom trenutku, tjeskobi, gdje se čini da se sve odvija u suprotnom smjeru od onoga kako smo zamišljali? Pa, molitva je ono korisno oruđe koje nam omogućuje pronaći duševni mir koji nam je potreban.

Majka Tereza je to dobro znala. Naime, suočena s brojnim i raznolikim problemima s kojima se redovnica našla tijekom svog života, uvijek se obraćala Djevici Mariji intenzivnom i posebnom molitvom, zvanom “Devetnica u hitnim slučajevima”.

Što je “Devetnica u hitnim slučajevima”?

Navikli smo da se pojam devetnice širi, kako sama riječ kaže, kroz 9 dana. Ne ona koju je molila Majka Terezija: ona se odvija samo u jednom danu, dakle ne u devet, i zaziva pomoć Boga Oca kao u svim ostalim devetnicama. Naime, svetica je ovu devetnicu, tako intenzivnu, ali u isto vrijeme tako lijepu, koristila u teškim vremenima: za zdravlje djeteta; kad su zalihe nestale; kada se morala sastati s vlastima. Uvijek, u svakoj teškoj prilici: i njezine molitve nikad nisu ostale neuslišane. To nije čarobna formula nego molitva upućena Majci Božjoj s povjerenjem, a naša će molitva biti tim učinkovitija kada je naše srce u Božjoj milosti, odnosno u autentičnom odnosu ljubavi s Gospodinom. Izvanredne milosti dogodile su se kod ljudi koji su poznavali i molili ovu devetnicu!

Ovdje je molitva “Spomeni se.” Mora se moliti deset uzastopnih puta, kako ju je recitirala Majka Terezija iz Calcutte :

Ovu molitvu molite odjednom 9 puta za milost i 1 za zahvalu za primljenu milost:

Spomeni se, o predobrostiva Djevice Marijo,
kako se nije nikada čulo da si ikoga zapustila
koji se k tebi u zaštitu utekao,
tvoju pomoć zatražio
i tvoj zagovor zamolio.

Ovim pouzdanjem obodren utječem se i ja k tebi, Djevice djevica.
K tebi, Majko, dolazim;
pred tobom, eto, stojim ja, grješnik, i uzdišem:
nemoj, Majko vječne Riječi, prezreti mojih riječi,
nego ih milostivo poslušaj i usliši.
Amen.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er