MEĐUGORJEZANIMLJIVOSTI

Znanost bez odgovora na fenomene koji su se događali u Međugorju

Međugorska su ukazanja,posebice prvih godina,bila popraćena mnogim čudesnim fenomenima. Ponajprije se može spomenuti neobična igra sunca,o čemu postoje mnoga svjedočanstva,te bjelina i svjetlost oko križa na Križevcu.

Ta je pojava u više navrata bila tako čudnovata i očita da ju je svatko bez iznimke ocijenio čudom. Tu su pojavu hodočasnici shvatili kao potvrdu istinitosti ukazanja i poticaj da se na međugorske odgovori njihovim prihvaćanjem. Te svjetlosne fenomene proučavao je stručnjak iz Beča i zaključio da znanost nema odgovor na njih.

Jedno od brojnih svjedočanstava govori kako su hodočasnici jedne listopadske večeri umjesto velikog križa na brdu Križevac vidjeli divnu bjelinu i usred te bjeline lik Gospe u obliku kipa. Jedna hodočasnica je ovako opisala tu pojavu:”Najprije se vidi križ kao i obično.Potom se umjesto križa ukaže bjelina kao bijeli stup. Bjelina počne s dna križa i ide prema vrhu. Križ tada iščezne oku,a pojavi se ženski lik. Nas je tridesetero jednoga jutra promatralo tu pojavu.

Među nama je bio i neki čovjek iz Zagreba sa ženom i djetetom. Kad su vidjeli tu pojavu,zaputili su se prema križu na Križevac. Mi smo ih ispred kuće pratili pogledom dok nam nisu izmaknuli iz vida. Kad se ponovno pojavila bjelina ponovno smo ih mogli jasno vidjeti u hodu prema križu kao što sada vas vidimo. I na njihovu povratku je bilo tako. Gubili su se i pojavljivali iz našeg vida,zavisno od pojave svjetlosti.”

Igra sunca poseban je međugorski fenomen. Postoje svjedočanstva o tome kako se u pojedinim trenucima sunce moglo gledati golim okom,da je bilo mnogo veće nego obično,potpuno bijelo i svijetlo i da se vrtjelo oko svoje osi,najprije udesno,potom ulijevo i njihalo se. Hodočasnici su bili uplašeni tom silinom svjetlosti pa su pali na koljena i počeli moliti.

Fra Ljudevit Rupčić svjedočio je da je 19. svibnja 1985. u predvečerje nestalo sunca, a onda se odjednom ponovno pojavilo i počelo se velikom brzinom približavati crkvi. Izgledalo je kao kao da će pasti na crkvu,no zaustavilo se stotinjak metara prije. Oko njega su izbijale neobične zrake u neviđenim bojama. O sličnim igrama sunca govorila je i vidjelica Vicka.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er