OBITELJSVJEDOČANSTVAVJERA I DUHOVNOST

Svjedočanstvo Zlatka Dalića: Sve završim riječima: ‘U tebe se, Gospodine, uzdam‘

Na 5. hrvatskom Mladifestu u Sisku 2023. godine okupilo se više stotine vjernika, najviše mladih, Festival se održava po uzoru na onaj u Međugorju. Svjedočanstvo izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalića dotaknulo je srca svih prisutnih.

Na početku je zahvalio svima što ponosno prate i podržavaju reprezentaciju. “Zajedništvo je temelj Hrvatske nogometne reprezentacije i to je ono što nas drži. Hrvatska nogometna reprezentacija počiva na temeljima i vrijednostima na kojima je nastala naša Hrvatska u Domovinskom ratu. Zajedništvo, domoljublje, vjera i poniznost nas vode i zato postižemo ove naše rezultate”, istaknuo je Dalić.

Posebno je istaknuo kako ih ljubav i podrška navijača održava te naglasio kako je iznad svega Hrvatska. “Obećavam vam da ćemo se i dalje truditi i boriti da sve vas i dalje činimo ponosnima i sretnima. Hvala vam”, rekao je, a okupljeni su ove njegove riječi popratili velikim pljeskom.

Govoreći o svojem djetinjstvu kazao je kako je rođen u Livnu i kako su mu prvi susjedi bili franjevci te kako je cijelo njegovo djetinjstvo vezano uz crkvu i franjevce. Izbornik naše reprezentacije istaknuo je: “Moja pokojna majka me je učila i poticala u svemu i sve ono što sam ponio u svijet naučio sam od Crkve, franjevaca i moje mame i tako sam se ponašao cijeli život. Sigurno je da je to na mene utjecalo i sve ono što sam kasnije radio dala mi je Crkva. To je dio mog života koji me je usmjerio i izveo na pravi put. Uz vjeru sam puno toga napravio. Zahvalan sam samo dragom Bogu i mojoj obitelji na svemu što sam postigao u životu”.

Osvrnuo se i na nedavni gubitak roditelja te posvjedočio prisutnima kako mu je zadnjih nekoliko godina zaista najljepše razdoblje u životu. “Odlazak roditelja uvijek je ran. Otišao sam od kuće veoma rano, išao sa za školom i nogometom. Bio bih doma jako rijetko i išao dalje svojim poslom. Kada bih uhvatio vremena nazvao bih ih. Na kraju sam shvatio da to nije dobro i da to nije ono što bih ja trebao napraviti. Zadnjih sedam godina sam svaki trenutak koristio i bio kod svojih roditelja u Livnu jer sam shvatio da kad odu bit će mi žao što nisam provodio više vremena s njima. I zato moja poruka svima vama mladima je da su roditelji i obitelj najvažniji.

Mi svi trčimo za nekim stvarima koje su bitne, ali nisu toliko bitne kao otac i majka.

I dok god možete budite uz svoje roditelje više nego što jeste. Mi svi trčimo za nekim stvarima koje su bitne, ali nisu toliko bitne kao otac i majka. Ja sam to napravio zadnjih nekoliko godina i na kraju kada sam ostao bez njih bio sam miran jer sve sam napravio što sam mogao da im pomognem i da im olakšam život. Oni su bili moj uzor i moj idol. Moja mama je bila ta koja me u crkvu odvela i koja mi je vjeru prenijela. Zato budite uz svoje roditelje jer će nam jednom biti žao što nismo proveli više vremena s njima.

Zlatko Dalić je kazao kako uvijek moli i ima krunicu uza se. “To nam daje novu snagu. Kada je krunica uz mene i u mom džepu te kada god mi je teško i osjetim potrebu stisnem ruku i znam da mi ništa ne može biti. Dragi Bog je uz nas i mi moramo biti ustrajni vjerovati. Ne smijemo se svjedočiti svoju vjeru, ne smijemo se bojati moliti krunicu jer to je i naša nada i naš spas i to nam samo može pomoći”, rekao je.

Istaknuo je da se ne stidi reći da je vjernik i da se moli Bogu te dodao: “Ja kao izbornik napravim sve što je u mojoj moći, a onda ostalo prepustim u Božje ruke da on upravi kako treba”.

“Dragi Bog će nam dati onoliko koliko zavrijedimo i koliko možemo podnijeti. I zato se ne trebamo bojati i reći tko smo i što smo, da smo vjernici i to je naša tradicija i kultura. Nikome ništa ne namećemo, ali imao pravo i slobodu reći ono što jesmo i imamo pravo i slobodu moliti krunicu, zazivati dragoga Boga u pomoć jer je on uvijek uz nas. Ja sve svoje završim riječima: ‘U tebe se, Gospodine, uzdam‘ i napravi onako kako misliš da je najbolje za mene, za moju obitelj, za nas, naš narod.

Puno puta bili smo svjedoci da nam je Bog pomogao i usudim se reći da nam je dao nakon Domovinskog rata tri šanse da se probudimo. To je bilo 2018., 2022. i nedavno u Ligi nacija i da hrvatski narod koji je malen osvoji tri medalje u pet godina nešto je nestvarno i nemoguće. Nitko nije vjerovao, ali mi smo to dobili, jer dragi Bog nam je dao šansu da se probudimo. Mislim da moramo nastaviti i moliti te vjerovati i biti puni respekta i poštovanja prema svima. Ako ne budemo ponizni nećemo ništa napraviti. Biti ponizan ne znači da si slab nego da klečiš samo pred Bogom”.

Cijeli tekst Zlatka Dalića pročitajte OVDJE

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er