OBITELJ

Želite li dobro započeti novu školsku godinu? Ova molitva može pomoći!

Kako nova školska godina počinje, važno je pomoći svom djetetu da sve svoje nade, brige i misli stavi pred Boga u molitvi.

Početak novog razreda može biti pomalo zastrašujući, ali nadolazeća godina također je puna mogućnosti. Starih i novih prijatelja, izleta na nepoznata mjesta kojima se veseliš i puno uzbudljivih stvari za naučiti. Početak školske godine označava početak nove avanture, piše Aleteia.

Koji je najbolji način da svom djetetu pomognete da na ispravan način krene u novu avanturu? Želite da uđu u školu s pozitivnim stavom, stavom otvorenosti i otpornim temperamentom. Naravno, te stvari su jedino moguće kada svoj život i okolnosti stavimo u Božje ruke. Zato je vrlo važno da se molite sa svojim djetetom prije nego što krene na svoj prvi dan nastave. To može biti jednostavno poput molitve Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu, na primjer. Ili, ako želite moliti nešto specifičnije za tu priliku, evo jedne molitve.

Molitva učenika za novu školsku godinu

Milostivi Bože, dok krećem u novu školsku godinu, želim ti zahvaliti za dar mog života, za dar moje obitelji i za dar mog obrazovanja. Molim te, pomozi mi da ozbiljno shvatim svoje učenje, da slušam svoje profesore i da se sprijateljim s drugim učenicima – posebno onima koji nemaju prijatelje ili kojima je teško. Otvori mi um kako bih mogao naučiti više o nevjerojatnom svemiru koji si stvorio. Očisti moje srce da ove godine mogu postati mudriji na tvojim putovima. Daj mi vedar duh da mogu biti izvor radosti u svojoj učionici, na igralištu, u teretani, pa čak i u blagovaonici!

Kad postanem frustriran jer imam poteškoća s učenjem nečega, molim te daj mi mudrosti da tražim pomoć od svojih učitelja i roditelja. Ako vidim drugog učenika da radi nešto loše, molim te daj mi hrabrosti da se zauzmem za ono što je ispravno. Ako se spotaknem, podigni me; a kad uspijem, učini me zahvalnim i poniznim. Neka tvoji anđeli i sveci bdiju nada mnom i svima u mojoj školi kako bismo imali sigurnu i plodonosnu godinu. Molim te da me svako jutro pratiš kroz vrata moje škole zajedno sa svetim Josipom i tvojom svetom Majkom Marijom.

Sveljubezni Bože, posebno te molim za onu djecu koja ne mogu ići u školu zbog rata, beskućništva, siromaštva ili drugih izazova. Pomozi mi da se sjetim ove djece kad god se suočim s izazovima kako bih mogao ponuditi svoje poteškoće za njih, svoju braću i sestre čija imena ne znam. Sve ovo molim u ime Isusa, Tvoga Sina. Amen

Također, nemojte se bojati blagosloviti svoje dijete prije nego krene van! Želimo vam prekrasnu i blagoslovljenu novu školsku godinu!

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er