VJERA I DUHOVNOST

Zašto je današnja svetkovina važan dan molitve za svećenike

Sveti Ivan Pavao II. ustanovio je Svjetski dan molitve za posvećenje svećenika koji se podudara sa svetkovinom Srca Isusova.

Svake godine u petak nakon blagdana Tijelova Crkva gleda u Presveto Srce Isusovo. Na ovaj dan se Crkva također potiče na molitvu za svećenike, na dan koji se danas naziva Svjetskim danom molitve za posvećenje svećenika, piše Aleteia.

Sveti Ivan Pavao II ustanovio je ovaj dan 2002. godine kako bi istaknuo važnost molitve za svećenike. Kongregacija za kler također je istaknula: „Taj je dan odabran jer svetkovina Srca Isusova slavi Božju milosrdnu ljubav, koja svećenicima postaje opipljiva u euharistijskom otajstvu, koje svakodnevno slave, i u sakramentalnom oprostu koji dijele i primaju. .”

Posebno je sveti Ivan Pavao II. u Poslanici svećenicima iz 2001. objasnio da su i svećenici potrebni sakramenata, osobito sakramenta pomirenja. Dragi svećenici, služimo se redovito ovim sakramentom, da Gospodin neprestano čisti naša srca i čini nas manje nedostojnima otajstava koja slavimo. Budući da smo pozvani pokazati lice Dobrog Pastira, i stoga imati srce samoga Krista, mi više od drugih moramo učiniti svojim vlastitim gorljivi vapaj psalmiste: “Čisto srce stvori mi, Bože, stavi duh postojan u meni” (Ps 51,12).

Sakrament pomirenja, neophodan za svaki kršćanski život, posebno je izvor potpore, smjernice i ozdravljenja za svećenički život. Svećenik koji u potpunosti iskusi radost sakramentalnog pomirenja smatrat će sasvim normalnim ponavljati svojoj braći i sestrama Pavlove riječi: “Mi smo, dakle, Kristovi poslanici, Bog preko nas poziva. Molimo vas u ime Kristovo, pomirite se s Bogom” (2 Kor 5,20). Svećenici su ljudska bića i često su predmet iskušenja. Sveti Ivan Pavao II. prepoznao je tu činjenicu i zamolio svijet da moli za svećenike na svetkovinu Srca Isusova kako bi ostali sveti i odani Bogu.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er