ČITLUKVIJESTI

Započela obnova Doma zdravlja Čitluk

U okviru Projekta energetske učinkovitosti za BiH (BEEP) započela je obnova Doma zdravlja Čitluk. Projekt iz kreditnih sredstava Svjetske banke, a putem implementacijske jedinice, realizira Federalno ministarstvo prostornog uređenja. Cilj projekta je utopljavanje javnih objekata.

U sklopu navedenog projekta na prostoru Hercegovačko-neretvanske županije u sljedećem razdoblju dvije će zdravstvene ustanove dobiti svoje novo i energetski učinkovitije ruho. Radi se o obnovi JU Dom zdravlja Čitluk i JU Dom zdravlja Čapljina, a obnova podrazumijeva termoizolaciju zidova i krovova, zamjenu fasadnih otvora, zamjenu rasvjetnih tijela energetski učinkovitijima.

Vrijednost investicije je nešto veća od pola milijuna maraka, a odabrani izvođači radova su zajedničko ulaganje (Joint Venture – JV) Gradnja d.o.o. Mostar i HP Investing d.o.o. Mostar.

Projekt energetske učinkovitosti se provodi na području cijele Federacije BiH, a implementacija mjera energetske učinkovitosti do sada je uspješno završena na 48 objekata, od čega 35 obrazovnih, osam zdravstvenih te pet ostalih institucija. U njihovu obnovu uloženo je 22,4 milijuna konvertibilnih maraka, a godišnje uštede procjenjuju se na 2,7 milijuna konvertibilnih maraka, dok je emisija ugljičnog dioksida smanjena za 3.714 tona godišnje.

www.medjugorje-news.com/citluk.ba

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er