CRKVAMEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

XXIII. REDOVNIČKI DAN BIT ĆE 5. RUJNA 2020. U MEĐUGORJU

Ovogodišnji XXIII. redovnički dan održat će se u subotu 5. rujna u Župi sv. Jakova apostola u Međugorju s početkom okupljanja u 9.30 sati. Susret će moderirati provincijski vikar Hercegovačke franjevačke provincije fra Iko Skoko.

Program će započeti u 9.45 sati uvodnom molitvom, te pozdravom predsjednika Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine fra Joze Marinčića. Prigodnu riječ uputit će delegat Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Prikaz zbornika radova međunarodnog kongresa o Bogu posvećenom životu pod naslovom “Consecratio et consecratio per evangelica consilia. Razmišljanja, otvorena pitanja, mogući putovi” koji je u Rimu organizirala Kongregacija za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života, izložit će provincijal Hercegovačke provincije fra Miljenko Šteko.

Nakon izlaganja uslijedit će rasprava i stanka te priprema za Euharistiju uz prigodu za sakrament pomirenja. Euharistijsko slavlje će predslaviti nadbiskup Henryk Hoser, apostolski vizitator za župu Međugorje u 12 sati. Za vrijeme misnog slavlja pjevat će i svirati bogoslovi Hercegovačke franjevačke provincije pod ravnanjem fra Zvonimira Pavičića.

U 14 sati, bit će mogućnost za osobnu molitvu i pobožnost, a Skupština Konferencije VRPP BiH za njezine članove. Oko 17 sati je zatvaranje XXIII. redovničkog dana, stoji na web stranici Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine.

www.medjugorje-news.com/radio-medjugorje.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er