SVIJET

Vrhovni sud naredio da se vrati križ uklonjen iz javne bolnice u Kostariki

Ustavno vijeće Vrhovnog suda Kostarike naredilo je ponovno postavljanje križa na ulazu u operacijsku salu javne bolnice, nakon što je uklonjen po nalogu ravnatelja medicinskog centra.

Dana 13. kolovoza, Vijeće je usvojilo žalbu koju je, prema lokalnim medijima, podnijela medicinska sestra iz bolnice México, koja se nalazi u gradu San José, protiv dr. Douglasa Montera Chacona, ravnatelja bolnice. Kako se navodi u priopćenju nadležnih u srijedu, žalba je nastala jer ravnatelj nije odobrio vraćanje Kristova raspela koje se od 2008. nalazilo na zidu na ulazu u operacijske sale tog bolničkog centra.

Navedeno je da je križ uklonjen tijekom renoviranja, a zatim je ostao u novoj zgradi dvije godine, sve dok ravnatelj nije dao usmeni nalog da se ukloni. Prema obrazloženju ravnatelja medicinskog centra, odluka da se ne odobri postavljanje križa temeljila se na potrebi da se osigura pravo na slobodno bogoslužje i vjersku raznolikost različitih skupina zanimanja bolnice México, piše aciprensa.

U svojoj rezoluciji suci su smatrali da ovom razlogu nema objektivan i razuman temelj, budući da prisutnost križa nema za cilj nametanje vjere ili vjerskog uvjerenja, već je prije korištenje slobode bogoslužja, kao vanjske manifestacije sloboda savjesti. Iz tog razloga, dr. Douglasu Montero Chacónu je naloženo, da u roku od tri dana od obavijesti o kazni, ponovno postavi križ na njegovo izvorno mjesto u meksičkoj bolnici.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er