VJERA I DUHOVNOST

Vizija svete Gertrude o čistilištu ističe snagu molitve za njih: Vidjela je Isusa kako silazi u čistilište

Sveta Gertruda je vidjela kako Isus uzdiže duše iz čistilištu u raj prema broju molitava za njih. Sveta Gertruda bila je sveta mističarka 14. stoljeća, koja je kao benediktinska redovnica imala mnoga nebeska viđenja.

Među njezinim brojnim privatnim objavama bili su kratki pogledi u čistilište. Jedna takva vizija opisana je u knjizi “Život i otkrivenja svete Gertrude” i ističe snagu molitve za duše u čistilištu.

“U srijedu, na uzdizanju Hostije, molila je našeg Gospodina za duše vjernika u čistilištu, da ih oslobodi od njihovih boli snagom svog divnog Uzašašća; i vidjela je našeg Gospodina kako silazi u čistilište sa zlatnim štapom u ruci, koji je imao onoliko kuka koliko je bilo molitava za njihove duše; Isus se pojavio da ih privuče na mjesto počinka. Pod tim je razumjela da kad god netko općenito moli iz pobude milosrđa za duše u čistilištu, veći dio onih koji su se tijekom života činili djela milosrđa biva oslobođen.

Katolička crkva uči da su duše u čistilištu još uvijek na neki tajanstven način povezane s Crkvom na zemlji i naše molitve utječu na njihovo vrijeme provedeno u ovoj završnoj fazi pročišćenja. Sveta Gertruda jedna je od najpoznatijih svetica koja se zalagala za te svete duše u čistilištu, a Crkva se često poziva na nju i njezina viđenja kako bi objasnila pojam čistilišta.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er